Top 10 Tips for Starting an Etsy Business

Οι 10 καλύτερες συμβουλές για να ξεκινήσετε την επιχείρηση σας στο Etsy



Μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο άρθρο στην αγγλική γλώσσα εδώ.


Με τόσες καλές συμβουλές στην κοινότητα του Etsy, είναι πρόκληση να καταφέρεις να επιλέξεις τις 10 καλύτερες. Πως το κατάφερα; Ζήτησα από μερικούς από τους πιο ενεργούς πωλητές και διαχειριστές του Etsy να διαλέξουν τις αγαπημένες τους ‘σοφές συμβουλές’.


1. Να έχετε υπομονή

Με διαφορά, η ποιο δημοφιλής συμβουλή για τους νέους πωλητές του Etsy είναι το να συνειδητοποιήσουν ότι η επιτυχία δεν έρχεται σε μια νύχτα.  
Η Jodi Lynn Burton ιδιοκτήτρια του καταστήματος Jodi Lynns Emporium of Doodles είχε την πρώτη της παραγγελία τέσσερις μήνες μετά την πρώτη ημέρα που άνοιξε το μαγαζί της. “Είχα αναρτήσει μερικούς αυθεντικούς πίνακες και κάποιοι τους είχαν προσθέσει στα ‘αγαπημένα’ τους, αλλά το μαγαζί μου δεν είχε πολλή κίνηση”, μας λέει. “Διάβασα κάποιες συμβουλές στο Εγχειρίδιο Χρηστών του Etsy - The Seller Handbook, πρόσθεσα μερικά νέα αντικείμενα και κάποιες επιπλέον λέξεις κλειδιά και τότε κατάφερα να έχω την πρώτη μου πώληση”.

Ηθικό Δίδαγμα: Κάντε συνεχώς βελτιώσεις στο μαγαζί σας και παρακολουθήστε τη σελίδα με τα στατιστικά σας για να κατανοήσετε τι βοηθάει στην αύξηση της κίνησης στο κατάστημα σας.  “Ολοκληρώνετε τις εργασίες σας με σταθερότητα και βελτιώνετε συνεχώς. Εφαρμόστε τις βελτιώσεις και επαναλάβετε”, λέει η διαχειρίστρια του Etsy Cheyne Little.
Συμβουλευτείτε το άρθρο απο το Etsy Success: Shop Stats Insights.


2. Δημιουργήστε υψηλού επιπέδου φωτογραφίες

Η γνωστή έκφραση «η πρώτη εντύπωση είναι το παν» ισχύει και στο Etsy. Επειδή το Etsy είναι ένα site που κυριαρχούν οι εικόνες, οι αγοραστές κάνουν γρήγορες ‘οπτικές’ επιλογές οι οποίες βασίζονται στις ανάγκες τους, στο προσωπικό τους γούστο και στην  ποιότητα των φωτογραφιών του καταστήματος σας.
Ευτυχώς δεν χρειάζεστε μια ακριβή μηχανή για να φωτογραφίσετε τα προϊόντα σας. “Τα τρία πρώτα χρόνια χρησιμοποιούσα μια αυτόματη φωτογραφική μηχανή τοποθετημένη πάνω σε ένα τρίποδο, φυσικό φωτισμό, και είχα μεγάλη επιτυχία με τις πωλήσεις στο Etsy”, μας λέει η Jenny Nemlekar από το κατάστημα jennyndesign. “Είμαι επίσης μια αχόρταγη καταναλώτρια του Etsy, και μου αρέσει να μελετώ μαγαζιά με φωτογραφίες που είναι καθαρές, διαυγείς, χωρίς περιττά στοιχεία, επειδή μου προσφέρουν ένα περιβάλλον ‘επισκέψιμο’ χωρίς δημιουργία περισπασμών. ”

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές για να δημιουργήσετε εξαιρετικές φωτογραφίες των προϊόντων σας - photography.

3. Τιμολογήστε σωστά


Αδιαμφισβήτητα το η κοστολόγηση προϊόντων είναι μια τέχνη, και  μια διαδικασία την οποία θα τροποποιείτε με το πέρασμα του χρόνου. Η βασική σας προτεραιότητα πρέπει να είναι η ‘δίκαιη’ πληρωμή σας.  “Σας αξίζει ένας μισθός που θα καλύπτει τις ανάγκες διαβίωσης σας, ” υποστηρίζει ο διαχειριστής Morgan Evans. “Υπολογίστε τα έξοδα σας με ακρίβεια και μην κοστολογείτε χαμηλότερα τα προϊόντα σας ή τον χρόνο που χρειάζεστε για αυτά.

Ένας δοκιμασμένος τύπος που χρησιμοποιούν πολλοί πωλητές του Etsy είναι ο εξής: Υλικά + Εργατικά + Έξοδα + Κέρδος = Χονδρική x 2 = Λιανική. Διαβάστε περισσότερα για αυτόν τον τύπο στο άρθρο “Ένας απλός τύπος για να κοστολογήσετε τη δουλειά σας - A Simple Formula for Pricing Your Work.

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές για την τιμολόγηση στο Εγχειρίδιο των Χρηστών του Etsy -  The Seller Handbook.

4. Διασφαλίστε υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών


Τι σημαίνει καλή εξυπηρέτηση πελατών; Μερικά από τα κύρια στοιχεία είναι να απαντάτε στα μηνύματα χωρίς καθυστερήσεις και να δίνετε ξεκάθαρες πληροφορίες στο τμήμα Πολιτική του Καταστήματος και μηνύματα στους αγοραστές - Shop Policies and Message to Buyers. Να είστε ξεκάθαροι για τους χρόνους παράδοσης, αν επιστρέφετε χρήματα ή δέχεστε ανταλλαγές, πως χειρίζεστε τους τελωνειακούς ή άλλους φόρους, καθώς και τους τρόπους πληρωμής που δέχεστε.

Η υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών θα αποφέρει πελάτες που θα επιστρέφουν στο κατάστημα σας και θα σας κάνουν καλές συστάσεις. Όσο μεγαλώνουμε, τόσο δυσκολότερο είναι να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, αλλά χωρίς τους πελάτες δεν θα είχαμε επιχείρηση - θα είχαμε απλά ένα χόμπι, λέει η Heather KentΚάντε κάθε πελάτη να αισθάνεται πως είναι ο αγαπημένος σας.

Διαβάστε το άρθρο: Οδηγός για την εξυπηρέτηση πελατών - Your costumer Service Guide.  



5. Οργανώστε τα οικονομικά σας

Ακόμα και αν η επιχείρηση σας είναι μικρή, ενός μόνο ατόμου, η Morgan Evans λέει πως είναι σημαντικό να οργανώσετε τα οικονομικά σας και να διατηρείτε ακριβείς εγγραφές πωλήσεων και εξόδων. Θα δημιουργήσετε μια σωστή και οργανωμένη βάση, πάνω στην οποία θα βασιστείτε όταν έρθει η ώρα να υπολογίσετε τους φόρους σας, να προσλάβετε λογιστή ή να πάτε την επιχείρηση σας στο επόμενο στάδιο.
Διαβάστε Ξεκινώντας με τη διαχείριση των εισοδημάτων και των εξόδων σας - Getting Started With Income and Expense Tracking. Διαβάστε συμβουλές - tips για οικονομικά και φορολογικά θέματα.


6. Σκεφτείτε όπως οι πελάτες σας


Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σας και να τους βοηθήσετε να σας ανακαλύψουν είναι να σκεφτείτε όπως αυτοί την ώρα που δημιουργείτε την επωνυμία σας. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του υποτιθέμενου πελάτη σας όσο δημιουργείτε κομμάτια, προωθείτε υλικά, και κάνετε ανάρτηση προϊόντων. Τι λέξεις κλειδιά θα χρησιμοποιούσαν για να αναζητήσουν τα προϊόντα σας; Με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα σας; Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες στις 13 ετικέτες σας - tags, στους τίτλους των προϊόντων σας, και στις περιγραφές σας.

Δείτε περισσότερες συμβουλές για την αναζήτηση  εδώ.

 


7. Γίνετε μέλος μιας ομάδας

jamieshelman

Εάν είστε αισιόδοξοι για το μέλλον σας στο Etsy αλλά αισθάνεστε λίγο πελαγωμένοι, δεν είστε οι μόνοι. Η Heather Kent αισθανόταν ακριβώς το ίδιο. “Μόλις έγινα μέλος κάποιας ομάδας, ένιωσα τόσο πολύ την έννοια της κοινότητας, και έμαθα τόσα πολλά απο τα άλλα μέλη της”, μας λέει. “Οι φωτογραφίες μου βελτιώθηκαν, το κατάστημα μου έγινε πιο ‘επαγγελματικό’, και οι πωλήσεις μου αυξήθηκαν”.

Είτε ψάχνετε βοήθεια από πωλητές που φτιάχνουν παρόμοια αντικείμενα με εσάς είτε θέλετε να γνωρίσετε ανθρώπους που μένουν στην περιοχή σας, υπάρχουν εκατοντάδες ομάδες από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε. Γίνετε μέλος μιας ομάδας - team.

 


8. Κάντε την έρευνα σας

Θα μείνετε έκπληκτοι με το πόσα μπορείτε να μάθετε σχετικά με την ανάπτυξη του καταστήματος σας στο Etsy, αν απλά κάνετε ερωτήσεις στον εαυτό σας και ξεκινάτε να αναζητάτε την απάντηση. Παραδείγματος χάριν, για να γνωρίσετε τον ανταγωνισμό και το πώς να φροντίζετε τους πελάτες σας, ξεκινήστε την αναζήτηση στο ίντερνετ.
“Οι πηγές στο Etsy είναι αμέτρητες, ο παγκόσμιος ιστός, βιβλία, αλλά και επικοινωνία με άλλους πωλητές”, λέει η Sara Gilmore   του I Felt Fuzzy. Στις διαδικτυακές συζητήσεις – forums, έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας βοηθήσουν οι άλλοι πωλητές αν έχετε ήδη κάνει την έρευνα σας και έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις.

 


9. Δικτυωθείτε και προωθήστε τον εαυτό σας

Ας πούμε ότι έχετε διερευνήσει το αγοραστικό κοινό σας, έχετε τελειοποιήσει τις αναρτήσεις των προϊόντων σας, και τώρα είστε έτοιμοι για δράση. Και τώρα τι; Είναι η κατάλληλη στιγμή για να γνωστοποιήσετε την καινούρια σας επιχείρηση. Αλλά πώς; Ένα από τα πιο οικονομικά εργαλεία προώθησης είναι η παλιά καλή δικτύωση.
“Έμαθα ότι δεν πρέπει να αναρτήσεις μερικά αντικείμενα και να περιμένεις πωλήσεις – εκτός αν είσαι πολύ τυχερός!” λέει η JodiLynn. Η αρχηγός της ομάδας Metro Detroit Etsy Team προτείνει να δημιουργείτε Treasuries, να ακολουθείτε μέλη της κοινότητας, να γράφετε σχόλια σε αναρτήσεις διαφόρων blogs, και να κρατάτε ενεργή την δραστηριότητα του καταστήματος σας - activity feed.

Όσο για την προώθηση του καταστήματος σας εκτός του Etsy, η Sara Gilmore προτείνει να κάνετε blogging και να χρησιμοποιείτε τα κοινωνικά δίκτυα για να αναπτύξετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Διαβάστε περισσότερες συμβουλές για τα κοινωνικά δίκτυα - tips about social media.

 


10. Εκμεταλευτείτε τις δωρεάν πηγές του Etsy

Δεν χρειάζεστε ΜΒΑ για να γίνετε ένας από τους κορυφαίους πωλητές. Το Etsy είναι μια αγορά που προσφέρει ίσες ευκαιρίες και είναι ανοιχτός για όλους ο δρόμος προς την επιτυχία.
Οι διαχειριστές του Etsy και οι καθοδηγητές της κοινότητας έχουν στόχο να είναι όσο πιο επεξηγηματικοί γίνεται όσον αφορά το πως λειτουργούν τα εργαλεία στην πλατφόρμα του Etsy, και ήδη υπάρχουν πολλές πληροφορίες τις οποίες μπορείτε να καταβροχθήσετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαβάσετε για το πως έχουν δημιουργήσει τα καταστήματα τους κάποιοι που ασχολούνται αποκλειστικά με την πώληση μέσω του Etsy στη στήλη Πώς να ‘παρατήσετε’ την κανονική δουλειά σας - Quit Your Day Job, ανά δύο εβδομάδες δημοσιεύονται συμβουλές στο Ενημερωτικό Δελτίο Επιτυχίας του Etsy - Etsy Success Newsletter, στις Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις - FAQs, και στο Εγχειρίδιο των πωλητών του Etsy - The Seller Handbook.

Αυτές ήταν απλά 10 συμβουλές για τους νέους πωλητές. Ποιες είναι οι δικές σας συμβουλές για το  ξεκίνημα μιας επιχείρισης στο Etsy; Μοιραστείτε μαζί μας τις συμβουλές και τα σχόλια σας.

Πρωτότυπο κείμενο Amy Schroeder, μετάφραση m:ART:ket.