Πώς θα κάνετε τα προϊόντα σας κατάλληλα για δώρα

Η προσθήκη στο κατάστημά σας προϊόντων που μπορούν να δοθούν ως δώρα ή η προώθηση  των προϊόντων σας στους αγοραστές που αναζητούν το τέλειο δώρο, μπορεί να σας βοηθήσει να επεκταθείτε σε νέες αγορές στο Etsy.


[Μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο άρθρο στην αγγλική γλώσσα εδώ.]




Φωτογραφία από το Wrap and Revel

Όταν ψωνίζουμε δώρα, όλοι μας θέλουμε να αγοράσουμε στους αγαπημένους μας κάτι πραγματικά ξεχωριστό, που μοιάζει σαν να φτιάχτηκε ειδικά για εκείνους. Οι αγοραστές, εκτός από το να έρχονται στο Etsy για καθημερινά πράγματα, συχνά έρχονται στο μοναδικό μας marketplace για να αγοράσουν αυθεντικά δώρα. Ακόμη και αν το κατάστημά σας δεν λειτουργεί κυρίως ως ένας προορισμός δώρων, προσθέτοντας στο προϊοντικό μίγμα σας μερικά προϊόντα που μπορούν να δοθούν ως δώρα, μπορεί να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε νέους πελάτες. Διαβάστε τις ακόλουθες συμβουλές για τη δημιουργία προϊόντων έχοντας κατά νου τους αγοραστές δώρων, καθώς και τάσεις που μπορείτε να ενσωματώσετε στο κατάστημά σας ώστε να είστε πιο "ελκυστικοί" σε όσους αγοράζουν δώρα για την Γιορτή του Πατέρα, την Γιορτή της Μητέρας και την αποφοίτηση.

Δημιουργήστε προϊόντα έχοντας κατά νου τα δώρα

Αν και φαίνεται ότι οποιοδήποτε προϊόν θα μπορούσε να είναι ένα σπουδαίο δώρο για το κατάλληλο πρόσωπο – ένας συλλέκτης μπορεί να λατρέψει ένα σετ vintage καρτών baseball, για παράδειγμα – υπάρχουν μερικοί παράγοντες που ισχύουν γενικά για τη δημιουργία ελκυστικών δώρων.

Στυλ: «Τα δώρα πρέπει να έχουν κάτι που ταιριάζει στη ζωή κάποιου ατόμου» αναφέρει η Emily Bidwell, ειδική για εμπορικά ζητήματα στο Etsy. Τα προσωπικά αξεσουάρ, όπως τσάντες ή κοσμήματα και τα μικρά διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι είναι καλά στοιχήματα. Στυλ και χρώματα που μπορεί να είναι ελκυστικά σε οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από την προσωπική αισθητική του, βοηθά κάποιο προϊόν να είναι πιο εύκολο να δοθεί σαν δώρο. «Δημιουργήστε προϊόντα τα οποία κάποιος θα μπορούσε άνετα να δωρίσει στην ανιψιά του ασχέτως αν το στυλ της είναι boho ή πιο μινιμαλιστικό», αναφέρει η Lacy, συνιδρυτής του καταστήματος Alphonnsine, στο οποίο πουλά t-shirts, κούπες και εκτυπώσεις από τα τυπογραφικά σχέδιά της.

Τιμή: Τα περισσότερα δώρα τείνουν να έχουν μία χαμηλότερη τιμή, κάπου μεταξύ 20 και 40 δολαρίων. Ένα μικρό δείγμα της εκτίμησής σας για το γείτονα ή τον συνάδελφό σας θα κυμαίνεται στο φάσμα των 10-15 δολαρίων, το οποίο ταιριάζει και για τα μικρά δώρα που χαρίζονται κατά τη διάρκεια των εορτών.



Προϊόντα με μία αίσθηση του χιούμορ όπως αυτό το πίτσα t-shirt από το Alphonnsine, αποτελούν σπουδαία δώρα για σχεδόν κάθε περίπτωση.

Εξυπνάδα: η αγορά ενός δώρου αποτελεί πολλές φορές για τους αγοραστές μία ευκαιρία να δείξουν την αστεία πλευρά τους. «Οι σχέσεις μας βασίζονται στα κρυφά αστεία με τους ανθρώπους» αναφέρει η Lacy. «Όταν βλέπεις κάτι που είναι αστείο και μπορείς να συνδεθείς μαζί του και πιστεύεις ότι θα συνδεθούν και εκείνοι με αυτό, αυτό είναι που κάνει το δώρο πιο προσωπικό». Η Lacy συστήνει να δίνετε προσοχή στις τάσεις της pop κουλτούρας και να καταγράφετε αστείες φράσεις ή στιγμές που βιώνετε στην καθημερινότητά σας, Αυτές οι χιουμοριστικές στιγμές που σας αρέσουν μπορεί να «μιλούν» και στους πελάτες σας επίσης.

Συσκευασία για παρουσίαση

Αφού οι αγοραστές βρήκαν το τέλειο δώρο, σφραγίστε τη συμφωνία με μία όμορφη συσκευασία κατάλληλη για μια ειδική περίσταση. Προσφέροντας επιλογές περιτυλίγματος δώρων, είτε συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του προϊόντος είτε έχουν επιπρόσθετο κόστος, βοηθά τους αγοραστές να βλέπουν τα προϊόντα σας ως πιθανά δώρα  και αυξάνει την εμπιστοσύνη τους στην αγορά τους. "Κάθε στοιχείο που πουλάμε είναι δεμένο με μία μαύρη σατέν κορδέλα και συσκευάζεται έτσι ώστε να είναι έτοιμο για δώρο», λέει η Lacy. "Πιστεύουμε ότι ακόμη και αν ο πελάτης το κρατάει για τον εαυτό του, αισθάνεται σαν να πήρε το δικό του μικρό δώρο. Είναι απλά πολύ πιο διασκεδαστικό!". Για να μετατρέψετε τον παραλήπτη του δώρου στον επόμενο πελάτη σας, περιλάβετε στη συσκευασία μια επαγγελματική κάρτα ή χρησιμοποιείστε επώνυμη συσκευασία.

Επιτρέψτε στους αγοραστές να σας βρουν με στοχευμένους τίτλους και tags

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που αγοράσατε ένα δώρο. Ξέρατε ακριβώς τι ψάχνατε; Συχνά οι αγοραστές δώρων έχουν στο μυαλό τους ένα πρόσωπο ή μία περίσταση. Στρατηγικά, τα tags στα προϊόντα σας μπορούν να βοηθήσουν τους αγοραστές να «προσγειωθούν» στο τέλειο δώρο από το κατάστημά σας. Όταν γράφετε τίτλους και ετικέτες για τα προϊόντα σας, σκεφτείτε για ποιον το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να αποτελεί ένα καλό δώρο (δάσκαλους, μαμάδες, συναδέλφους, καλύτερους φίλους) και για ποιες περιστάσεις στις οποίες προσφέρουν δώρα (καινούριο σπίτι, γενέθλια, γιορτές). "Ρίξτε μια ενδελεχή ματιά τι είναι τα προϊόντα σας και σε ποιον απευθύνονται" αναφέρει η Emily. "Μην βάζετε tags για κάθε πιθανό παραλήπτη. Για να προωθήσετε με επιτυχία τα προϊόντα σας θα πρέπει να εστιάσετε κάπου". Συναφή και ακριβή tags θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη με τους αγοραστές σας και θα σας προσδιορίσουν ως μία οντότητα. Αυτό θα έχει πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις στην προώθηση αυτών των προϊόντων και οποιουδήποτε άλλου στο κατάστημά σας.

Η Nicola Rowlands του MsSpanner στο Manchester της Αγγλίας, χαρακτηρίζει τα προϊόντα της, που προορίζονται για δώρα, με φράσεις όπως “Funny Gift” και “For Girlfriends”. «Απλώς γράφω πράγματα που ένας άνθρωπος σαν εμένα θα έγραφε στην αναζήτηση όταν προσπαθούσε να βρει ένα δώρο» αναφέρει.


Με μόλις $10 και τέλειο μέγεθος τσέπης, αυτά τα  "Pocket Manfriends" της Nicola Rowlands αποτελούν ένα σπουδαίο δώρο για τη φίλη σου που υποφέρει από έναν χωρισμό. Η Nicola βάζει σαν tags φράσεις όπως "funny gift" για να προσεγγίσει τους αγοραστές.

Κερδίστε τα μέγιστα από τις γιορτές προγραμματίζοντας εγκαίρως

Δημιουργήστε ένα ημερολόγιο με τις ημερομηνίες που σχετίζονται με την ανταλλαγή δώρων και αφορούν τα προϊόντα σας και σημειώστε τα αντικείμενα που είναι δημοφιλέστερα σε κάθε γιορτή. Δουλεύοντας προς τα πίσω, δημιουργήστε ένα πλάνο για το πόσο απόθεμα θα πρέπει να ετοιμάσετε.
Την προηγούμενη Γιορτή της Μητέρας, η Amy Giacomelli πούλησε σε 3 εβδομάδες 1.200 σετ αχλαδιών, τα οποία κατασκευάζει, ζωγραφίζει και σταμπάρει με το χέρι. Από τη στιγμή που το προϊόν της αναφέρθηκε σε ένα email του Etsy για τη Γιορτή της Μητέρας, η Amy απενεργοποίησε το listing αυτό στο κατάστημά της Skyeart και δούλευε 90 ώρες την εβδομάδα για να ανταποκριθεί στις παραγγελίες. «Αυτή τη χρονιά κινήθηκα εγκαίρως», αναφέρει. «Έχω ήδη φτιάξει 2.000 σετ για τη Γιορτή της Μητέρας – ξεκίνησα τον Ιούλιο».

Τάσεις δώρων

Οι αγοραστές έρχονται στο Etsy αναζητώντας μοναδικά δώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά έχοντας κατά νου τις ακόλουθες τάσεις μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε αγοραστές που ψάχνουν τα καλύτερα δώρα για τη Γιορτή της Μητέρας, τη Γιορτή του Πατέρα και την αποφοίτηση. «Οι αγορές ανά παραλήπτη είναι μεγάλο μέρος των αγορών στο Etsy» αναφέρει η Emily.


Με το γλυκό συναίσθημά τους, τα αχλάδια αυτά έγιναν ένα best seller για την Amy Giacomelli από το Skyeart.

Γιορτή της Μητέρας: Η Emily επισημαίνει ότι προϊόντα με φράσεις που μιλούν ειδικά στις μαμάδες μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε δώρο ξεχωριστό. Η Amy αποδίδει την επιτυχία των  «Love You Mom» αχλαδιών της στο συναίσθημα. «Ένα από τα ωραιότερα πράγματα που μου είπε ποτέ αγοραστής είναι ότι το έδωσε στη μητέρα του και αυτή έκλαψε» αναφέρει. Η προσωποποίηση και η εξατομίκευση, κορυφαίες τάσεις για οποιοδήποτε είδος δώρου, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς όταν οι αγοραστές ψωνίζουν για τις μητέρες τους.



Το Block and Hammer πουλά όλα τα είδη των προσωποποιημένων clips για χαρτονομίσματα. Αναγράφοντας τη λέξη «Dad» στη φωτογραφία των listings και χρησιμοποιώντας tags όπως «Father's Day Gift» μπορεί να τους βοηθήσει να προσεγγίσουν τους αγοραστές δώρων.


Γιορτή του Πατέρα: Τι παίρνετε σε κάποιον που έχει τα πάντα; Οι αγοραστές αναρωτιούνται το ίδιο πράγμα. «Οι αγοραστές πραγματικά ‘κολλάνε’ με το περιεχόμενο που προσφέρει ιδέες για άντρες» επισημαίνει η Emily. “Πραγματικά λαχταράνε για ιδέες δώρων για άντρες». Χρηστικά αξεσουάρ, όπως πορτοφόλια και μπρελόκ, είναι δημοφιλή δώρα για άντρες. Δημιουργήστε μία "Gifts for Men", "Gifts for Dad" ή "Father’s Day Gift" ενότητα στο κατάστημά σας για να δείξετε αυτά τα προϊόντα και να βοηθήσετε τους αγοραστές να εντοπίσουν τα αντικείμενά σας τους μήνες και τις εβδομάδες που προηγούνται της Γιορτής του Πατέρα.

Τόσο η Γιορτή του Πατέρα όσο και η Γιορτή της Μητέρας αποτελούν σπουδαίες ευκαιρίες για προϊόντα που τονίζουν τη σχέση μεταξύ γονιών και παιδιών. «Οποιοδήποτε μοτίβο που τονίζει αυτό, αποτελεί μία ευκαιρία» αναφέρει η Emily.



Προϊόντα με φράσεις ή εικόνες που εμπνέουν, όπως αυτό το σημειωματάριο από το BookishlyUK, μπορεί να είναι σπουδαίο για δώρο αποφοίτησης.

Αποφοίτηση: Αν πουλάτε κάρτες, η αποφοίτηση μπορεί να είναι μία ευκαιρία marketing για το κατάστημά σας. Χρησιμοποιήστε εικόνες ή φράσεις που μιλούν στους αγοραστές που αναζητούν το σωστό συναίσθημα. Για να βοηθήσετε τους νέους απόφοιτους να ξεκινήσουν τη νέα φάση της ζωής τους, όσοι θέλουν να τους κάνουν δώρα τους δίνουν μετρητά ή μια κάρτα. Σκεφτείτε τρόπους που μπορείτε να αναπτύξετε και να διαθέσετε προϊόντα έχοντας αυτό κατά νου.
Τα αναμνηστικά είναι ένα ακόμη δημοφιλές δώρο για τους απόφοιτους. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε συγκινητικά αναμνηστικά που τιμούν την περίσταση και δώρα που μπορούν να γίνουν κειμήλια. Προσφέρετε προσωποποίηση των προϊόντων σας σε όλη την γκάμα τιμών, έτσι ώστε οι αγοραστές να μπορούν να βρουν ένα δώρο που είναι ιδιαίτερο, αλλά επίσης ταιριάζει με τον προϋπολογισμό τους.

Πρωτότυπο κείμενο: Taylor Combs, απόδοση: GiannisBothos .