Caramelised chicken fillet with feta cheese and honey


Hello there! This is Dimitra,  the recipe column contributor (Etsy shop:dimitrART) and this is one of my own favorite and very simple recipes which came up in a moment of improvisation.

Caramelised chicken fillet with feta cheese and honey
Ingredients:
650 gr chicken fillet cut in small pieces
1 chopped green pepper
1 1/2 table spoon of honey (depends on how 'sweet' you prefer it to be)
100 gr crumbled feta cheese
Extra virgin olive oil for the pan
Salt
Pepper
Directions:
1.Cut the chicken fillet in small pieces.Add salt and petter to it.
2.In a large frying pan put the olive oil and add the chopped green pepper.
3.Heat the pepper in high heat.
4. Add the chicken fillet in the pan. Leave it in high heat for a while and then lower the heat in medium.
5.Put the crumbled feta cheese in the pan and mix all the ingredients together.
6.Turn the chicken pieces from the other side so that they start to take a slightly gold color on both sides.
7.Finally pour the honey and let the the mixture get a little dry and after a while caramelised with the addition of honey.
8.Add salt and pepper if necessary.

This dish is great with mashed potatoes as a side (it can also be garnished with wild rice or any other kind of rice).
Mashed potatoes:
Ingredients:
1/2 kg potatoes washed, peeled and cut in large pieces
A table spoon of extra virgin oil (or butter for extra taste)
2 table spoons evaporated milk
Salt
Pepper
Directions:
1.Put the potatoes in a pan with boiled water until they boil and get soft.
2.Then remove them from the pan and put them in a large bowl.
3.Add the rest of the ingredients and use the mashed potatoes tool to press the potatoes.
4.Mix the all the ingredients well so that you have a soft and even mixture.
Good luck!

Γεια σας!Είμαι η Δήμητρα η υπεύθυνη της στήλης των συνταγών (Εtsy shop:dimitrART) και αυτή είναι μια από τις δικές μου αγαπημένες και πολύ απλές συνταγές η οποία προέκυψε σε μια στιγμή αυτοσχεδιασμού.

Kαραμελωμένο φιλέτο κοτόπουλου με φέτα και μέλι
Υλικά:
650 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι (Εξαρτάται από το πόσο ΄γλυκό' το προτιμάτε)
100 γρ. θρυμματισμένη φέτα
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Kόψτε το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
2.Σε ένα τηγάνι βάλτε το λάδι και προσθέστε την ψιλοκομμένη πιπεριά.
3.Σωτάρετε την πιπεριά σε υψηλή θερμοκρασία.
4. Προσθέστε το φιλέτο στο τηγάνι.Αφήστε το σε υψηλή θερμοκρασία για λίγο και μετά χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό.
5.Βάλτε τη θρυμματισμένη φέτα στο τηγάνι και ανακατέψτε όλα τα υλικά.
6.Αναποδογυρίστε τα κομμάτια κοτόπουλου από την άλλη πλευρά για να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα και στις δύο πλευρές.
7.Τέλος ρίξτε το μέλι και αφήστε το μίγμα να στεγνώσει λίγο από τα υγρά του και μετά να καραμελώσει με την προσθήκη του μελιού.
8.Προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.

Αυτό το πιάτο σερβίρεται ιδανικά με πουρέ πατάτας (μπορεί επίσης να γαρνιριστεί με άγριο ρύζι ή οποιοδήποτε άλλο είδος ρυζιού)
Πουρές πατάτας:
Yλικά:
1/2 κιλό πλυμμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια πατάτες
1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (ή βούτυρο για έξτρα γεύση)
2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι να βράσουν και να μαλακώσουν.
2.Bγάλτε τις από την κατσαρόλα και βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπωλ.
3.Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χρησιμοποιείστε το εργαλείο του πουρέ για να πιέσετε τις πατάτες.
4.Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να έχετε ένα απαλό και ομοιόμορφο μίγμα.
Καλή επιτυχία!


P.S. Since it is the last time I am posting a recipe here I would like to thank the Etsy Greek Street team for giving me the chance and pleasure to be a member of this great blog's team contributors.
I would also like to thank each and everyone of you (Etsy sellers) for the super yummy recipes you have sent me. It's been truly an amazing experience, thank you all!
Y.Γ. Επειδή είναι η τελευταία φορά που δημοσιεύω μια συνταγή εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομάδα του Etsy που μου έδωσε την ευκαιρία και τη χαρά να είμαι μέλος της ομάδας των συντελεστών αυτού του υπέροχου μπλογκ.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς (τους πωλητές του Etsy) για τις σούπερ λαχταριστές συνταγές που μου στέλνατε.Ήταν πραγματικά μια καταπληκτική εμπειρία, σας ευχαριστώ όλους!

Love,
Dimitra