This lovely and cool ice cream recipe comes from Eleni (Lena's cakes)
Semifreddo ice cream with coffee flavor and chocolate chips
Ingredients
4 eggs(separated yolks from whites)
100 gr. brown sugar
300 ml heavy cream
1 milk chocolate bar with hazelnuts or nuts(about 100 gr), chopped
1 tbsp instant coffee(dilute in 2 tbsp warm water)
1 tbsp coffee liqueur(Kahlua, Tia Maria) or brandy
Method
Beat the egg yolks, sugar, brandy and coffee.
In a separate bowl beat the egg whites until the mixture cloud stands up in stiff peaks when the blades of your mixer are lifted.
Fold the egg whites in the yolk mixture.
Now beat the cream until it holds its shape.
Add to the coffee mixture.
Last add the chopped milk chocolate to the mixture.
Line a 1 litre loaf tin with cling film , or you can serve in small wine glasses.
Put your semifreddo in, and freeze for at least 4 hours.
To serve, unwrap and serve on a platter.
Decorate-if not eaten immediately! :)- with chocolate syrup, more chopped chocolate or chocolate covered coffee beans.
Aυτή η υπέροχη και δροσερή συνταγή παγωτού είναι από την Ελένη (Lena's cakes)
Παγωτό (semifreddo) με άρωμα καφέ και κομματάκια σοκολάτας
Υλικά
4 αυγά(χωρισμένα)
100 γρ. καστανή ζάχαρη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1 Σοκολάτα των 100 γρ. με αμύγδαλα ή φουντούκια(κομμένη σε μικρά κομματάκια)
1 κ.σ. Νεσκαφέ διαλυμένο σε 2 κ.σ χλιαρό νερό
1 κ.σ κονιάκ.
Mέθοδος
Χτυπάμε στο μίξερ τον καφέ, το κονιάκ, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Σε χωριστό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά τη μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Ενώνουμε με το μίγμα των αυγών. Τελευταία προσθέτουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη.
Στρώνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα μεμβράνη και απλώνουμε το μίγμα μας, ή το βάζουμε σε μικρά ποτηράκια.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια....και την συνέχεια την ξέρετε....Σλουρπ!
ΑΝ προλάβετε :) γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας ή κόκκους καφέ με σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!
See you next month with a new,yummy recipe!
Tα λέμε τον επόμενο μήνα με μια νέα,λαχταριστή συνταγή!