Stuffed Zucchini flowers


A yummy, summer recipe by Antigone (Εtsy shops: SewingAndKitting and CraftAndJewelry)
Stuffed Zucchini flowers

Ιngredients:
10 zucchini flowers (2-4 people, 2 zucchini flowers is a small portion)
1 cup of carolina type rice
2 onions
1/2 bunch of parsley
4-5 peppermint leaves
1 carot
1 garlic clove (οptionally)
1 piece of leek
1 cup of white wine
1/2 cup extra virgin olive oil
salt and pepper

Directions:
Remove the flowers from zucchini with a knife, keeping a little part of the zuccini at their bottom that would help the delicate flowers not to fall apart. Open the flowers and remove the stamen that you see in their center.
Wash them in bowl better than under the tap. Let them strain.
Rinse the rice into the strainer.
Grind into a multi device or into a blender the onions, the parsley, the peppermint, the carot, the leek and the garlic with 2-3 spoons from the wine so that the grinding gets easier.
Do not make a pulp out of them but just chop them lightly.
In a large bowl combine the rice, salt and pepper, half the portion of olive oil and 3/4 of the portion of the grinded vegetables. Mix well and the stuffing is ready.
In a medium size saucepan (20-22 cm) prepare the broth into which the stuffed zucchini will boil: Put the rest of the olive oil, the rest of the wine, a little salt and pepper and the grinded vegetables. Mix well and cook in medium heat.
Hold the zucchini flower in the palm of your hand half open, stuff it and shut it by folding its ends well.Fill in the gaps with little pieces of cut flowers.If there are any pieces or flowers left put them on the bottom of the pan. Keep folding all the flowers and settle them on the pan very close to one another so that they keep their shape. Cover with the lid.
Cook for about 20', as much as it takes for the rice to be ready that is.
It is better to wait for a while before we remove the pan from the heat so that all the scents become one.
GOOD LUCK!


Mια λαχταριστή καλοκαιρινή συνταγή από την Αντιγόνη (Etsy shops:SewingAndKitting and CraftAndJewelry)
Koλοκυθανθοί γεμιστοί

Υλικά:
10 κολοκυθανθοί (2-4 άτομα, 2 κολοκυθανθοί είναι μια μικρή μερίδα)
1 φλ. ρύζι τύπου καρολίνα
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 ματσάκι μαϊντανός
4-5 φυλλαράκια δυόσμος φρέσκος
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 κομμάτι πράσο (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Aφαιρούμε τους ανθούς από τα κολοκύθια με το μαχαίρι, κρατώντας ένα ελάχιστο κομμάτι από τα κολοκύθια στον πάτο τους, που θα βοηθήσει να μη διαλυθούν τα ντελικάτα λουλούδια.Ανοίγουμε τα λουλούδια και αφαιρούμε τον στήμονα που θα δούμε στο κέντρο τους.
Τα πλένουμε μέσα σε λεκάνη καλύτερα και όχι κάτω από τη βρύση.Τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Ξεπλένουμε και το ρύζι μέσα σε τρυπητό.
Αλέθουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό,το δυόσμο, το καρότο, το πράσο, το σκόρδο μαζί με 2-3 κουταλιές από το κρασί για να διευκολύνουμε την άλεση.
Δεν τα πολτοποιούμε αλλά τα χοντροκόβουμε.
Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι, μισή ποσότητα από το λάδι και τα 3/4 από τα αλεσμένα λαχανικά.Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.
Σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους (20-22 εκ.) ετοιμάζουμε το ζωμό μέσα στον οποία θα βράσουν τα γεμιστά: Bάζουμε το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο κρασί, λίγο αλάτι πιπέρι και τα αλεσμένα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη φωτιά στη μεσαία σκάλα.
Κρατάμε στην παλάμη μας μισάνοιχτο τον ανθό, τον γεμίζουμε και τον κλείνουμε διπλώνοντας τις άκρες του καλά. Μπορούμε να καλύπτουμε τα κενά με κομματάκια με κομμένους ανθούς.Αν μας περισσεύουν κομματάκια ή ανθοί μπορούμε να τα βάλουμε στον πάτο της κατσαρόλας. Συνεχίζουμε διπλώνοντας όλους τους ανθούς και τους τακτοποιούμε στην κατσαρόλα πολύ κοντά μεταξύ τους για να κρατήσουν το σχήμα τους. Σκεπάζουμε με το καπάκι.
Βράζουμε περίπου 20' όσο χρειάζεται δηλαδή για να γίνει το ρύζι.
Είναι καλύτερα να περάσει λίγη ώρα αφού τους κατεβάσουμε από τη φωτιά για να ομογενοποιηθούν τα αρώματα.
KΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

See you next month with a new, yummy recipe!
Tα λέμε τον επόμενο μήνα με μια νέα, λαχταριστή συνταγή!
Dimitra