Τι να πουλήσω στο Etsy;

Ενδιαφέρεστε να ανοίξετε ένα κατάστημα στο Etsy, αλλά δεν είστε σίγουροι τι πρέπει να πουλήσετε; Μάθετε σχετικά με τα είδη των προϊόντων που μπορούν να πουληθούν στο Etsy και πώς να τα επιλέξετε.


[Μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο άρθρο στην αγγλική γλώσσα εδώ.]Φωτογραφία από το Twig & Cone

Με περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντικείμενα προς πώληση από επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, το Etsy είναι το μέρος όπου οι αγοραστές πηγαίνουν προς αναζήτηση του μοναδικού. Το Etsy συνδέει ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων με πελάτες που εκτιμούν το χειροποίητο, τα μοναδικά στο είδος τους αντικείμενα και την προσωπική σύνδεση. Όταν ξεκινήσετε ένα κατάστημα Etsy, θα ενταχθείτε σε μια ζωντανή διεθνή κοινότητα αγοραστών και συναδέλφων ιδιοκτητών καταστημάτων. Το Etsy καθιστά εύκολο να ανοίξετε ένα κατάστημα και να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας.

Θέλετε να ανοίξετε ένα κατάστημα Etsy, αλλά δεν είναι σίγουροι τι να πουλήσετε; Μπορείτε να πουλήσετε τρία κύρια είδη προϊόντων στο Etsy: χειροποίητα προϊόντα, vintage αντικείμενα και υλικά χειροτεχνίας. Αλλά το τι θα επιλέξετε να κάνετε, είναι κάτι που πραγματικά περιορίζεται μόνο από τη φαντασία σας.

Δαπανήστε ακόμη και λίγα μόλις λεπτά σε μία περιήγηση στο site και θα ανακαλύψετε γρήγορα την πλούσια ποικιλία των ανθρώπων που πωλούν δημιουργικά προϊόντα στο Etsy. Οι αγοραστές από ολόκληρο τον κόσμο απευθύνονται στο Etsy αναζητώντας αντικείμενα που είναι ενδιαφέροντα και μοναδικά, έτσι όσο πιο πρωτότυπο είναι το προϊόν σας, τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει. Ακόμη και σε δημοφιλή προϊόντα όπως το χειροποίητο σαπούνι, μπορείτε να προσφέρετε μία μοναδική «ερμηνεία» για να ξεχωρίσετε στην αγορά.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για κάθε κατηγορία πώλησης και να πάρετε συμβουλές από επιτυχημένους πωλητές του Etsy προκειμένου να βρείτε την αγορά σας.


Χειροποίητα αντικείμενα


Στο Etsy,τα χειροποίητα αντικείμενα είναι προϊόντα που κατασκευάζονται ή σχεδιάζονται από εσάς. Μπορείτε να δημιουργήσετε τα αντικείμενά σας με τα χέρια σας, ή να τα σχεδιάσετε μόνοι σας και να τα παράξετε με τη βοήθεια ενός εγκεκριμένου εξωτερικού κατασκευαστή, ο οποίος πληροί τις ηθικές πολιτικές κατασκευής του Etsy. Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων στο Etsy που πωλούν χειροποίητα προϊόντα προσφέρουν ειδικές παραγγελίες, λαμβάνοντας αιτήματα των πελατών για μοναδικά κομμάτια. Τα εξατομικευμένα αντικείμενα είναι πολύ δημοφιλή στο Etsy και πολλοί πωλητές έχουν επιτυχία προσφέροντας στους αγοραστές τρόπους για να προσαρμόσουν τα αντικείμενά τους με προσωπικές λεπτομέρειες, όπως μονογράμματα και χαρακτικά. Διαβάστε περισσότερα για την πώληση εξατομικευμένων αντικειμένων και δείτε 23 ιδέες για να προσωποποιήσετε τα προϊόντα σας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε την πλήρη πολιτική του Etsy για τα χειροποίητα αντικείμενα.

Στην κατηγορία των χειροποίητων αντικειμένων, η δημιουργικότητα είναι το κλειδί. Για να πυροδοτήσετε τη φαντασία σας, κάντε έρευνα στο Etsy και αλλού στο διαδίκτυο. Η Katie Daniels είναι η ιδιοκτήτρια του Twig & Cone, ενός καταστήματος με έδρα το Elgin του Illinois Etsy που πουλά πιατάκια για δαχτυλίδια κατασκευασμένα με πεπιεσμένα λουλούδια. Η Katie ξεκίνησε το κατάστημα το 2016, μετά τη λειτουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης κοσμημάτων στο Etsy για έξι χρόνια. Μια μέρα που κατασκεύαζε κοσμήματα η Katie είχε μια ιδέα: θα μπορούσε να εφαρμόσει την τεχνική του decoupage σε λουλούδια και υπολείμματα φύλλων από την εργασία με τα κοσμήματα της πάνω σε γυαλί ή κεραμικό. "Σκέφτηκα τα πιατάκια κοσμημάτων, επειδή είναι μικρά, εύκολο να αποσταλούν και δένουν ωραία με τη σειρά κοσμημάτων μου», λέει η Katie. Αλλά στη συνέχεια αναρωτήθηκε εάν θα έπρεπε να προσφέρει στους πελάτες κάτι νέο. "Πραγματικά ήθελα να είμαι σίγουρη ότι δεν ανακάλυπτα κάτι που κάποιος άλλος είχε ήδη ονειρευτεί», λέει η Katie. "Ανέτρεξα στο Etsy, το Pinterest και τον web αναζητώντας κάτι που έμοιαζε παρόμοιο με αυτό που ήθελα να αναπτύξω". Όταν δεν κατάφερε να βρει κάτι παρόμοιο, προχώρησε με την ιδέα της. "Εμπνευστείτε, αλλά μην κάνετε ό, τι κάνουν όλοι οι άλλοι," προτείνει η Katie. "Ελάτε με τις δικές σας ιδέες."


H Katie απολαμβάνει να συλλέγει λουλούδια και άλλα φυσικά υλικά, τα οποία πρέπει να πατήσει για να κάνει τα πιάτα κοσμημάτων της. Φωτογραφία από το Twig & Cone

Vintage


Το Etsy αποτελεί μία πολύτιμη συλλογή για τον αγοραστή που αγαπάει το vintage και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τους συλλέκτες και τους ειδικούς του vintage για να δημιουργήσουν το δικό τους brand στο χώρο. Για να χαρακτηριστεί ένα αντικείμενο ως vintage στο Etsy, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 ετών.

Η Katrina Dunlap άνοιξε το 2008 το κατάστημά της στο Etsy Salvage House Vintage στην Olympia της Washington, έχοντας αρχικά μερικά μόνο κομμάτια από την προσωπική συλλογή της με αντικείμενα vintage. Από τότε η Katrina έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 5.000 πωλήσεις και έχει αυξήσει τα προϊόντα στο κατάστημά της σε περισσότερα από 800 vintage κομμάτια.

Όταν προμηθεύεται vintage αντικείμενα, η Katrina επιλέγει τα κομμάτια που ταιριάζουν με το προσωπικό της στυλ. Έχει επίσης μάθει μέσω δοκιμών και λαθών τι είδους αντικείμενα προτιμούν οι αγοραστές. "Οι μπότες αποτέλεσαν εύκολες πωλήσεις για το κατάστημά μας», λέει ο Κατρίνα. "Νομίζω ότι κάποια vintage στοιχεία είναι εύκολο να ενσωματωθούν σε μοντέρνες ντουλάπες, και οι μπότες είναι ένα παράδειγμα αυτών".


H Κατρίνα πουλάει μπότες από τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 στο κατάστημά της. Φωτογραφίες από το Salvage House Vintage

Η Katrina επενδύει χρόνο στο styling και τη φωτογραφία καθώς τα θεωρεί και τα δύο ως βασικά εργαλεία για την επιτυχία. Για παράδειγμα, το styling των vintage κομματιών σας με μοντέρνα στοιχεία μπορεί να βοηθήσει τον πελάτη σας να δει ένα vintage κομμάτι με μια νέα ματιά.  Η Katrina τραβάει την προσοχή των αγοραστών της χρησιμοποιώντας παιχνιδιάρικες πόζες για τα μοντέλα της (συχνά με τα παιδιά της).

Ενώ η Katrina θαυμάζει πολλά άλλα καταστήματα vintage στο Etsy που είναι διαφορετικά από το δικό της, ποτέ δεν προσπαθεί να τα αντιγράψει. «Μένοντας πιστοί στο δικό μας στυλ και γούστο έχει βοηθήσει να δημιουργηθεί κάτι που οι άνθρωποι ξέρουν ότι είναι δικό μας», λέει.Η Katrina φωτογραφίζει τη vintage συλλογή της με μοναδικούς τρόπους, προσθέτοντας παιχνιδιάρικες κινήσεις σε κάποια πλάνα. "Αν οι εικόνες σας είναι ενδιαφέρουσες, οι αγοραστές είναι πιο πιθανό να μείνουν περισσότερο χρόνο στο κατάστημά σας», λέει. Φωτογραφίες από το Salvage House Vintage 

Θέλετε να ανοίξετε ένα vintage κατάστημα που αντανακλά το στυλ σας; Διαβάστε το 10 Tips for Starting a Vintage Shop on Etsy.

Υλικά χειροτεχνίας


Οι αγοραστές του Etsy τείνουν να είναι δημιουργικοί και συχνά ψάχνουν το Etsy για έμπνευση και υλικά για την επόμενη χειροτεχνία τους. Στην κατηγορία ειδών χειροτεχνίας του Etsy, μπορείτε να πουλήσετε εργαλεία, συστατικά ή υλικά που προορίζονται για χρήση στη δημιουργία ενός νέου χειροποίητου αντικειμένου. Τα υλικά δεν χρειάζεται να είναι χειροποίητα από εσάς, αν και μερικά καταστήματα προμήθειας υλικών στο Etsy ειδικεύονται σε χειροποίητα υλικά.

Η σχεδιάστρια Stacey Mika με βάση το Portland του Oregon άνοιξε το κατάστημα της Anastasia Marie στο Etsy το 2011. Το κατάστημα ξεκίνησε εστιάζοντας σε ειδικά επιστολόχαρτα, αλλά μεγάλωσε ώστε να συμπεριλάβει προμήθειες. «Όταν έγινα μαμά, κινήθηκα προς την πώληση προϊόντων συσκευασίας και χειροτεχνίας για να εξοικονομήσω χρόνο, αντί να επικεντρώνομαι αποκλειστικά σε αγαθά από ειδικό χαρτί», λέει η Stacey.Η Stacey φωτογραφίζει τα υλικά της της στο ίδιο στυλ με τα χειροποίητα αντικείμενα της, χρησιμοποιώντας απαλές αποχρώσεις και συμπαγή backgrounds. Φωτογραφίες από τo Anastasia Marie


Τα πιο δημοφιλή υλικά της Stacey είναι τα πολύπλευρα που ελκύουν περισσότερο τους πελάτες. "Η μεταξωτή κορδέλα που προσφέρω πηγαίνει τόσο καλά, επειδή υπάρχει ενδιαφέρον γι’ αυτήν από περισσότερες από μία αγορές», λέει η Stacey.  Την έχει πουλήσει σε νύφες, σε συναδέλφους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των συσκευασιών τους και σε όσους σχεδιάζουν party.


H Stacey προσφέρει 64 τύπους κορδελών, κλωστών γιούτα και νημάτων στο κατάστημά της. Φωτογραφίες από το Anastasia Marie

Δεδομένου ότι ένα υλικό δεν είναι ένα τελικό προϊόν, είναι σημαντικό να ανάψετε τη σπίθα της δημιουργικότητας ενός αγοραστή μέσα από τις φωτογραφίες σας, λέει η Stacey. Δοκιμάστε να δείξετε παραδείγματα από διάφορα ολοκληρωμένα projects στα οποία το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και δείξτε τα σε χρήση.

Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε το σχετικά με την πώληση υλικών χειροτεχνίας στο Etsy.

Για περισσότερη έμπνευση σε προϊοντικές ιδέες, διαβάστε το Develop a Winning Product in 5 Easy Steps και το 6 Tips for Generating Fresh Product Ideas.


Ερωτήσεις προς εξέταση


Αφού έχετε κάνει κάποιο brainstorming και καταλήξατε σε ένα προϊοντικό concept, ρωτήστε στον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις.


1. Το απολαμβάνετε; 

Τα πιο επιτυχημένα προϊόντα είναι συχνά αυτούς που αγαπάτε να φτιάχνετε ή να προμηθεύετε αν είστε πωλητής vintage προϊόντων ή υλικών. Επιλέξτε ένα προϊόν που θα βρείτε πολύ ευχάριστο να παράγετε και ότι μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να το φτιάχνετε ή να το πουλάτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.


2. Είναι trendy;

Αν και η σειρά προϊόντων σας δεν πρέπει απαραίτητα να είναι trendy για να πετύχει, παρακολουθώντας τις τρέχουσες τάσεις μπορεί να σας βοηθήσει στην καθοδήγηση της ανάπτυξης νέων προϊόντων και στο στυλιζάρισμα των φωτογραφιών σας για να γίνουν ελκυστικές στον σύγχρονο αγοραστή. Ρίξτε μια ματιά στο Editor’s Picks του Etsy για να ενημερωθείτε για τις τρέχουσες προϊοντικές τάσεις.

3. Θα παράγει κέρδος;

Ένα καλό προϊόν είναι αυτό που μπορείτε να πουλήσετε με ένα κέρδος. Για πληροφορίες σχετικά με την τιμολόγηση, διαβάστε το How to Price Like a Pro.

4. Έχει δυναμική ανάπτυξης;

Σκεφτείτε πώς θα «χτίσετε» πάνω σε αυτή την ιδέα. Είναι το προϊόν σας ένα που μπορεί εύκολα να μεταβάλλεται για να δημιουργούνται πολλαπλές εκδόσεις που θα προσφέρονται σε διαφορετικά χρώματα ή στυλ; "Μην φοβάστε να αρχίσετε από κάτι μικρό, αλλά να οραματίζεστε το στόχο», λέει η Stacey.

Το Etsy σας δίνει την ευελιξία να εξελιχθείτε με την πάροδο του χρόνου, έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα αν εξερευνήσετε μια ιδέα τώρα και αλλάξετε γνώμη αργότερα. Είτε πουλάτε χειροποίητα, vintage, είδη χειροτεχνίας ή κάποιο συνδυασμό των τριών,  βρείτε τρόπους να κάνετε δικό σας το πρώτο προϊόν.

Πρωτότυπο κείμενο: Audrey Manning, απόδοση: Giannis Bothos