Πώς δημιούργησα το πιο ευπώλητο προϊόν μου

Μάθετε πώς μία πωλητής του Etsy διατηρεί ‘φρέσκια’ τη σειρά των προϊόντων της και προσελκύει νέους πελάτες κατά τη διάρκεια των δύο δεκαετιών που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.


[Μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο άρθρο στην αγγλική γλώσσα εδώ.]


Mud cloth wall hangings by Norwegian Wood

Φωτογραφία από το Norwegian Wood

Ήξερα ότι ήθελα να αποφύγω το σύνδρομο της μοναδικής επιτυχίας. Από την αρχή, δεν ήθελα το brand μου να σχετίζεται με ένα μόνο αντικείμενο. Θα ήθελα αυτό να έχει μια ορισμένη αισθητική, με πολλά άλλα προϊόντα που ταιριάζουν σε αυτή. Πουλάω χειροποίητα αντικείμενα από το 1996 και στο Etsy από το 2007 με την επωνυμία Norwegian Wood. Το να πω ότι τα αντικείμενά μου έχουν περάσει από μια εξέλιξη θα ήταν αρκετά συγκρατημένο.

Στην αρχή, σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να προσφέρω μία "Etsy αισθητική", έτσι ξεκίνησα κάνοντας χαριτωμένες χνουδωτές κουκουβάγιες και μαξιλάρια που έμοιαζαν με κούτσουρα. Έμαθα γρήγορα, όμως, ότι υπήρχε χώρος στο Etsy για όλα τα είδη των προϊόντων, έτσι άρχισα να φτιάχνω ρούχα και κοσμήματα. Από τότε έχω επεκτείνει τη συλλογή μου ακόμη περισσότερο ώστε να περιλαμβάνει εσώρουχα και, πιο πρόσφατα, είδη διακόσμησης σπιτιού. Η δημιουργία ‘φρέσκων’ προϊόντων έχει ένα μεγάλο μερίδιο στο να διατηρήσω το Norwegian Wood εξελισσόμενο και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τους πελάτες σας να επιστρέφουν για περισσότερα.

Με τα χρόνια, είχα την τύχη να έχω πολλά bestsellers, αλλά σχεδόν όλα τους δεν είναι πλέον διαθέσιμα στο κατάστημά μου. (Επίσης έχω μάθει στην πράξη ότι ορισμένα προϊόντα, όπως κατά παραγγελία παντελόνια, είναι δύσκολο να πωληθούν online). Κάθε προϊόν, ακόμα και τα πραγματικά πετυχημένα, έχουν μία διάρκεια ζωής στο ράφι. Για διάφορους λόγους - όπως η εξασθένηση μιας τάσης ή ο κορεσμός της αγοράς - τελικά έρχεται η ώρα απόσυρσης μιας ιδέας ή ενός σχεδίου. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε αυτό που οι δημιουργικοί ιδιοκτήτες επιχείρησης κάνουν καλύτερα: χρησιμοποιούν το φαντασία τους για να δημιουργήσουν κάτι νέο και συναρπαστικό. Πρόσφατα, ξεκίνησα μια νέα συλλογή ειδών διακόσμησης σπιτιού που έχει ανοίξει τη δουλειά μου σε μια εντελώς νέα αγορά. Είμαι τώρα σε συνεργασία με διακοσμητές εσωτερικού χώρου, διακοσμητές που ετοιμάζουν σπίτια προς πώληση και οργανωτές εκδηλώσεων και πουλάω σε μια νέα μεγάλη πελατειακή βάση - όλα ενώ δημιουργώ αντικείμενα για μια κατηγορία που πάντα αγαπούσα.

Norwegian Wood bestsellers

Πριν εγκαινιάσει τη νεώτερη γραμμή των ειδών διακόσμησης του σπιτιού, τα προηγούμενα ευπώλητα προϊόντα της Norwegian Wood περιελάμβαναν μαξιλάρια που μοιάζουν με κούτσουρα, βελούδινες κουκουβάγιες, ζώνες με ιμάντες και περιδέραια με κρόσσια.


Αναπτύσσοντας την ιδέα


Νωρίτερα φέτος σε μια εμπορική έκθεση, συνάντησα έναν προμηθευτή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που εισάγει αφρικάνικο ύφασμα mud από το Μάλι. Είχα δει αλλού αυτό το χειροποίητο ρουστίκ ύφασμα και μου άρεσε, αλλά δεν γνώριζα πού θα μπορούσα να το αγοράσω. Αγαπούσα πάντα να διακοσμώ το σπίτι μου και πήρα αυτό ως ώθηση για να επεκτείνω τη συλλογή. Προηγουμένως, δημιουργούσα και πουλούσα είδη ένδυσης, κοσμήματα και εσώρουχα (όλα επεκτάσεις προϊόντων που εξελίχθηκαν με την πάροδο του χρόνου), αλλά συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να δημιουργήσω μια μικρή συλλογή ειδών διακόσμησης σπιτιού που θα εξακολουθούν να εντάσσονται στην αισθητική του Norwegian Wood. Η κατασκευή μαξιλαριών από ύφασμα mud θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσω.


Προσθέτοντας λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν


Ήξερα ότι έπρεπε να κάνω τα μαξιλάρια μου να είναι διαφορετικά. Δεν ήθελα να κάνω τα ίδια μαξιλάρια που είχα δει οι άλλοι άνθρωποι να κάνουν. Δεν είμαι μόνο κατά της αντιγραφής για ηθικούς λόγους, δεν με προκαλεί δημιουργικά. Η αντιγραφή επιτυχημένων προϊοντικών ιδεών άλλων ανθρώπων δεν θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε και σίγουρα δεν θα σας δώσει το επόμενο best seller σας.

Βρήκα μια εταιρεία που θα μπορούσε να κάνει για μένα κατά παραγγελία φερμουάρ σε ροζ χρυσό, που ήξερα ότι κανένας άλλος δεν είχε κάνει ακόμα. Χρησιμοποίησα υψηλής ποιότητας λινό για το πίσω τμήμα και πρόσθεσα το ανάγλυφο σήμα μου από faux δέρμα σε κάθε ένα. Σε μερικά μαξιλάρια, πρόσθεσα vintage υφάσματα ή κρόσσια που ήξερα δεν θα μπορούσαν να βρεθούν πουθενά αλλού.

Mud cloth pillows and mud cloth wall hangings

"Οι μισές από τις καλύτερες ιδέες μου έρχονται ενώ ψωνίζω προμήθειες”, λέει η Angie. Κρατά μια λίστα ιδεών στο τηλέφωνό της. Η συλλογή της περιλαμβάνει επί του παρόντος μαξιλάρια και ταπισερί κατασκευασμένα από ύφασμα mud.


Φωτογραφίζοντας με στυλ


Δαπάνησα πολύ χρόνο δημιουργώντας περίτεχνες ρυθμίσεις στο χώρο για να φωτογραφίσω τα μαξιλάρια και διαμόρφωσα και φωτογράφησα κάθε σχέδιο σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Στη συνέχεια χρησιμοποίησα αυτές τις φωτογραφίες στο Shop Updates και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δείξω στους πελάτες μου τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διακοσμήσουν τα μαξιλάρια και τι χρωματικοί συνδυασμοί ταιριάζουν. Το μάθημα εδώ είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι μέρος του προϊόντος σας. Όλες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες προσθέτουν αξία σε κάτι που θα μπορούσε να είναι πραγματικά απλό και βασικό. Έκανα το μαξιλάρι μου το καλύτερο ραμμένο μαξιλάρι που θα μπορούσα!

Προωθώντας περαιτέρω το concept 


Και όμως, είχε κολλήσει στο μυαλό μου ότι δεν ήμουν η μόνη που κατασκευάζει ή πουλά μαξιλάρια με ύφασμα mud. Έπρεπε να το πάω περαιτέρω. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω το ύφασμα mud με άλλο τρόπο. Έτσι έκανα κάτι που μπορεί να φαίνεται λίγο αντιφατικό. Κοίταξα στο Etsy για να δω τι δεν είχαν κατασκευάσει ακόμη χρησιμοποιώντας ύφασμα mud. Βρήκα ότι κανείς δεν είχε κάνει μεγάλης κλίμακας ταπισερί τοίχου. Μπορείτε να αγοράσετε πραγματικά υπέροχα κομμάτια από ύφασμα mud στο Etsy (μερικά ακόμα και στριφωμένα), αλλά κανείς δεν έκανε ολοκληρωμένα ταπισερί τοίχου με χειροποίητες φούντες και ένα ρέλι που μπορεί να δεχτεί μία ξύλινη ράβδο για το κρέμασμά του στον τοίχο. Κανείς δεν τα έδειχνε έτοιμα για παρουσίαση και διακόσμηση σε ένα σκηνικό σπιτιού με καρέκλες και φυτά. Μια προϊοντική ιδέα είχε γεννηθεί.

Η ανάπτυξη προϊόντων είναι κάτι που ποτέ δεν θα τελειώσει για μένα. Είναι ένα μέρος της δουλειάς συνεχώς και κάτι που το βρίσκω δημιουργικά προκλητικό και διασκεδαστικό. Με τον καιρό έχω βελτιώσει τη διαδικασία μου μαθαίνοντας από τις επιτυχίες μου - και τις αποτυχίες μου. Όταν κοιτάζω πίσω σε κάθε ένα από τα best sellers μου, όλα έχουν ένα κοινό στοιχείο: Κανείς άλλος δεν το είχε κάνει ακόμα!

Πρωτότυπο κείμενο: Angie Johnson, απόδοση: GiannisBothos