2014 Holiday Merchandising Guide

2014 Οδηγός Προώθησης Εμπορευμάτων για τις Γιορτές

Φωτογραφία απο PieBoxΜπορείτε να δείτε το πρωτότυπο άρθρο στην αγγλική γλώσσα εδώ.
Ενώ όλα μας οδηγούν στην πιο ενεργή για το εμπόριο περίοδο, αυτή των γιορτών, εδώ στο Etsy μοιραζόμαστε με ενθουσιασμό μαζί σας τον ενημερωμένο Οδηγό Προώθησης των Εμπορευμάτων σας. Ο στόχος αυτού του περιεκτικού άρθρου είναι να προσφέρει πληροφορίες και στοιχεία για να προγραμματίσετε τις δραστηριότητες σας για την περίοδο των γιορτών. Σας προτείνουμε να σημειώσετε την συγκεκριμένη σελίδα για εύκολη αναζήτηση στους ερχόμενους μήνες.
Σε αυτόν τον οδηγό, θα βρείτε πληροφορίες που αφορούν σημαντικές καμπάνιες προώθησης προϊόντων, στρατηγικές για προβολή των προϊόντων σας και σημαντικές ημερομηνίες που πρέπει να έχετε υπόψη σας, όπως και τις προγνώσεις μας για τις τάσεις της γιορτινής περιόδου. Επίσης θα βρείτε δημοφιλείς κατηγοριοποιήσεις  προϊόντων και ιδέες για προώθηση των προϊόντων σας με σκοπό να γίνουν πιο ελκυστικά στους καταναλωτές των γιορτών. Ενώ διαβάζετε αυτόν τον οδηγό, σκεφτείτε πως θα ακολουθήσετε με εμπνευσμένο τρόπο κάθε ιδέα προώθησης στο μαγαζί σας, και πως θα ακούγεται καλύτερα η καλλιτεχνική σας φωνή – στις καταχωρήσεις των προϊόντων σας, στις φωτογραφίες, στις ανακοινώσεις του μαγαζιού σας, στις περιγραφές, στις λέξεις κλειδιά, στους τίτλους, στην προώθηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού.

Σκεφτείτε σαν αγοραστής

Μια από τις καλύτερες στρατηγικές για την προώθηση την περίοδο των γιορτών είναι η ενημέρωση των καταχωρημένων προϊόντων σας έχοντας βάλει τον εαυτό σας στη θέση των αγοραστών. Γενικά, οι καταναλωτές ψάχνουν για δώρα με βάση τον τύπο, την τιμή και τον παραλήπτη – ή και σε συνδυασμό και των τριών. Για να τραβήξετε την προσοχή τους, δώστε στην περιγραφή των προϊόντων σας έμφαση στο γιατί το προϊόν σας θα ήταν ιδανικό δώρο με βάση τις ανάγκες τους και τονίστε πιθανούς παραλήπτες του δώρου. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες ιδέες για να ξεκινήσετε.
Δώρα με βάση τον τύπο: Βοηθήστε τους καταναλωτές να καταλάβουν με ποιον τρόπο τα προϊόντα σας ταιριάζουν με τις λίστες αγορών τους, περιγράφοντας τους διαφορετικούς τύπους κατηγοριών τις οποίες αναζητούν. Οι κατηγορίες αγορών για τις γιορτές συνήθως περιλαμβάνουν τα παρακάτω: Διακόσμηση και Ψυχαγωγία, Μόδα, Gadgets και Παιχνίδια, Χρήσιμα και Ωφέλιμα, Αναμνηστικά, Περίεργα και Μικροπράγματα (Stocking Stuffers μικροπράγματα για τις κάλτσες δίπλα στο τζάκι), και Ευχαριστήρια δώρα για Πάρτυ.

Δώρα με βάση την τιμή: Έχοντας μια μεγάλη γκάμα τιμών στο μαγαζί σας θα σας βοηθήσει να μεγαλώσετε το πελατολόγιο σας. Δημοφιλείς λίστες τιμών περιλαμβάνουν λιγότερο από $25, λιγότερο από $50, λιγότερο από $100, μαζί με είδη πολυτελείας ή περισσότερο ακριβά αντικείμενα. Διαβάστε το άρθρο 3 Ways to Refresh Your Product Line για να πάρετε ιδέες στο πως να διαφοροποιήσετε τις προσφορές σας χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και τρόπους παραγωγής που να αντιστοιχούν σε διαφορετικά πορτοφόλια.

Δώρα με βάση τον παραλήπτη: Βοηθήστε τους καταναλωτές να διαγράψουν τους πάντες στην λίστα δώρων τους,  περιγράφοντας τον τύπο ανθρώπου (ή την ομάδα ατόμων) για την οποία τα προϊόντα σας θα αποτελούσαν το ιδανικό δώρο και εξηγώντας το γιατί. Η πλειοψηφία των δώρων απευθύνεται στις παρακάτω κατηγορίες ατόμων: Γυναίκες, Άντρες, Γονείς, Παππούδες, Έφηβοι, Παιδιά, Οικοδεσπότες, Συνάδελφοι και Προϊστάμενοι, Συγγενείς, Φίλοι και Ανθρώπινο Δυναμικό. Προωθήστε τα προϊόντα σας περιγράφοντας την δημιουργική περσόνα για την οποία το προϊόν σας θα ήταν ιδανικό. Φτιάχνετε προϊόντα ιδανικά για τους λάτρεις της μόδας, τους λάτρεις της τεχνολογίας ή της διασκέδασης? Αναφέρετε αυτές τις δημιουργικές περσόνες στις περιγραφές των προϊόντων σας για να βοηθήσετε τους αγοραστές να φανταστούν το τέλειο δώρο. 

Το Etsy shop Sewn Natural χρησιμοποιεί ελκυστικές περιγραφές για να προσελκύσει γονείς που τους ενδιαφέρει το στυλ. Περιγράφουν αυτό το προϊόν σαν «ένα χοντρό παλτό για τον μικρό σας άντρα, για να είναι ταυτόχρονα ζεστός και lumberjack-υπέροχος».


Λάβετε υπόψη σας τις τάσεις της Μόδας

Επωφεληθείτε από τις τάσεις στα γιορτινά δώρα και βάλτε την ξεχωριστή σας πινελιά σε ιδέες που ταιριάζουν με τις σειρές των προϊόντων σας. Εάν δεν σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε καινούρια προϊόντα ή να ακολουθήσετε τις διάφορες τάσεις, σκεφτείτε να ενσωματώσετε κάποια πρόσθετα ή διακοσμητικά στοιχεία που θα τραβήξουν τους πελάτες που ακολουθούν τις τάσεις. Παρακάτω θα βρείτε 10 εορταστικές τάσεις που ανιχνεύσαμε στα ραντάρ μας. 
Αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων: Με το λανσάρισμα των καινούριων φορητών συσκευών τα αξεσουάρ των συσκευών, τα προϊόντα μεταφοράς ή προστασίας, καθώς και ό,τι μας κρατά συνδεδεμένους με τα αγαπημένα μας gadget βρίσκονται ψηλά στις λίστες των εορταστικών δώρων αυτή τη σεζόν.

Σύνδεση με τα Κοινωνικά Δίκτυα: Παραμένοντας στην περιοχή της νέας τεχνολογίας, σήμερα βλέπουμε πως όλοι εμπλέκονται όλο και περισσότερο σε κοινωνικά δίκτυα. Οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν κοινωνικά δίκτυα όπου θα συζητάμε με ξεχωριστούς τρόπους. Βλέπουμε πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις, από φωτογραφίες δώρων στο Instagram μέχρι έργα τέχνης με hashtags – πως θα εμπλακείτε στα κοινωνικά δίκτυα;

Γεωμετρικές εκτυπώσεις: Σημειώνουμε την τάση για συνθέσεις με γεωμετρικά σχήματα, γραφικά και επαναλαμβανόμενα μοτίβα. 

Λογοπαίγνια: Έξυπνες ατάκες ή φράσεις θα φορεθούν πολύ αυτή τη σεζόν, σε οτιδήποτε, από χειροποίητες κούπες μέχρι vintage περιγραφές.

Υλικά: Φινιρίσματα και υλικά τα οποία ξεχωρίζουμε αυτό το χρόνο και για το 2015 περιλαμβάνουν μάρμαρο, αχάτες και γεώδη πετρώματα, χαλκό, φυσικό ξύλο, τσιμέντο/σκυρόδεμα, πορσελάνη, πηλό, σμάλτο, κερωμένο καμβά και μάλλινα υφάσματα.


Μια κοντινή λήψη βοηθάει το μαγαζί Jolanta Knit να δώσει έμφαση στα υψηλής αξίας υλικά, συμπεριλαμβάνοντας αυτές τις χειμερινές κάλτσες οι οποίες είναι φτιαγμένες απο 100% πλεχτό μαλλί απο τη Λιθουανία.

Μεταλλικά στοιχεία: Κατά τη διάρκεια των γιορτών μας ευχαριστεί λίγη (ή και πολλή) λάμψη. Τα μεταλλικά στοιχεία που έχουμε υπ’όψιν μας αυτό το χρόνο περιλαμβάνουν μπρούντζο, χαλκό και παλαιωμένο υδράργυρο. Bonus – δημιουργήστε έναν εκπληκτικό συνδυασμό χρησιμοποιώντας μεταλλικά στοιχεία μαζί με ματ ή φυσικά υλικά όπως τσιμέντο/ σκυρόδεμα, πορσελάνη ή ξύλο.

Μόδα: Την γιορτινή περίοδο όλοι δίνουν σημασία στην ενδυμασία τους, στα ιδιαίτερα κοσμήματα και στα άλλα αξεσουάρ. Και μην ξεχνάτε όλα αυτά τα εντυπωσιακά κιτς χριστουγεννιάτικα πουλόβερ – είναι μόδα που κρατάει  χρόνια και περιμένουμε να την δούμε πάλι φέτος.

Στυλ Rustic: Από την διακόσμηση σπιτιού και επίπλων, μέχρι την τάση της μόδας και την οργάνωση γάμων, οι rustic πινελιές τραβούν την προσοχή. Σκεφτείτε με οδηγό τα φυσικά φινιρίσματα, την υφή του εσωτερικού των ξύλινων κορμών, τα χρώματα του δάσους και γενικά ό,τι δημιουργεί την αίσθηση του δάσους.

Προσωπική Παρουσία: Η εξατομίκευση δίνει νόημα και συναίσθημα στις γιορτές. Βοηθήστε τους πελάτες σας να δημιουργήσουν μια προσαρμοσμένη εκδοχή δώρου δίνοντας εναλλακτικές επιλογές. Σε δημοφιλείς ιδέες προσφέρετε εναλλακτικές με προσωπικές φωτογραφίες, πορτρέτα, αρχικά, μονογράμματα, γράμματα, αριθμούς, ζώδια, χρώματα και ιδιαίτερα στυλ.

DIY (Φτιάξ'το μόνος σου) σετ εξαρτημάτων: Δώρα τα οποία βοηθούν τους παραλήπτες τους να μάθουν μια καινούρια δεξιότητα, από σχέδια σταυροβελονιάς μέχρι σετ για την περιποίηση του κήπου, έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή. Σκεφτείτε με ποιον τρόπο θα μπορούσατε να προσφέρετε μια DIY ιδέα βασισμένη στην δική σας συλλογή προϊόντων – προσφέροντας αρχεία για λήψη, για παράδειγμα, ή απλά σετ εξαρτημάτων.


Δρομολογήστε τις εμπορικές σας στρατηγικές  για τις γιορτές


Μόλις καταλήξετε στους τύπους των υποψήφιων αγοραστών σας και στις εορταστικές προσφορές σας, λάβετε υπόψη σας τις ημέρες των εορτών που είναι κρίσιμες αγοραστικά. Θα σας βοηθούσε ιδιαίτερα να ετοιμάζατε και να αναρτούσατε σχετικές σειρές προιόντων μερικούς μήνες νωρίτερα, δεδομένου ότι πολλά έντυπα αγοράς ξεκινούν την κάλυψη της εορταστικής περιόδου από τα τέλη του καλοκαιριού μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Χρησιμοποιήστε το  Etsys Holiday Planning Calendar για να δημιουργήσετε την δική σας λίστα εργασιών και τις προθεσμίες σας. Ενημερωθείτε μέσω του Seller Handbook blog τις προσεχείς εβδομάδες για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τις εμπορικές πρωτοβουλίες του Etsy . 

Αυτή η γιορτινή γιρλάντα από το μαγαζί Studio Mucci θα μπορούσε να είναι μια κομψή προσθήκη σε πολλές επόμενες γιορτινές περιστάσεις. 

Ποιες στρατηγικές έχετε για αυτή τη γιορτινή περίοδο; Ποιες ενέργειες σας βοήθησαν αντίστοιχα πέρυσι; Μοιραστείτε μαζί μας τις συμβουλές και τα σχόλια σας.

Πρωτότυπο κείμενο Mary Andrews, μετάφραση m:ART:ket.