Τραχανόπιτα


Υummy frumenty pie (Trachanopita) from Polina (WireMyTree)
Ingredients (for a pan 26X34 cm)
1 cup sour frumenty (trachana in greek)
2 cups warm milk
1/2 cup all-purpose
4 eggs
350 gr feta cheese
150 gr grated yellow cheese (emmental,gouda)
1/2 cup olive oil
2 teaspoons nutmeg powder
some sheep butter
pepper

Directions:
Put the frumenty with 1 cup warm milk into a bowl for two hours to puff out.
In the same bowl, add the rest ingredients (except the rest milk and 1 egg).
Hand chop the feta  cheese.
Pour the mixture in a greased pan. Mix the rest milk,1 egg and pepper and pour on top.
Put pieces of butter on top and bake at 428 F (220C) for about half an hour, till it takes a golden brown color.

Good luck!

Πεντανόστιμη τραχανόπιτα από την Πoλίνα (WireMyTree)
Υλικά (για ένα ταψί 26Χ34 εκ.)
1 φλ. ξινό τραχανά
2 φλ. χλιαρό γάλα
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
350 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (έμμενταλ, γκούντα)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη
λίγο βούτυρο πρόβειο
πιπέρι

Εκτέλεση:
Bάζουμε σε  μπωλ τον τραχανά με ένα φλιτζάνι γάλα για δύο ώρες για να φουσκώσει.
Στην ίδια λεκάνη, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το υπόλοιπο γάλα και το ένα αυγό) με τη φέτα τριμμένη στο χέρι.
Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί, περιχύνουμε το υπόλοιπο γάλα, χτυπημένο με το τελευταίο αυγό, και πιπέρι.
Τοποθετούμε κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία!

See you next month with a new, yummy recipe!
Tα λέμε τον επόμενο μήνα με μια νέα, λαχταριστή συνταγή!
Dimitra