Etsy Trends για την Ημέρα της Μητέρας!here
Για την Ημέρα της Μητέρας  οι αγοραστές στο Etsy θέλουν να γιορτάσουν τις σημαντικές γυναίκες της ζωής τους με το τέλειο δώρο. Μπορεί να είναι για την μαμά, την γιαγιά, την αδερφή ή για μια φίλη- ανεξάρτητα με το ποια είναι, είναι μοναδική! Βοηθήστε τους αγοραστές να βρουν κάτι ιδιαίτερο για τις γυναίκες που έχουν σημασία για αυτούς προσφέροντάς τους δώρα που είναι προσωπικά και τόσο μοναδικά όσο και οι παραλήπτες τους!

Ανακαλύψτε τι ψάχνουν φέτος οι αγοραστές για την ημέρα της μητέρας και πως το Etsy θα προωθήσει την περίσταση.  Παρακάτω θα δείτε τις τάσεις για δώρα, προτάσεις και πώς να κάνετε τα αντικείμενά σας να προβληθούν στην καμπάνια του Etsy για τα δώρα της ημέρας της μητέρας.


Πώς θα προωθήσει το Etsy την ημέρα της Μητέρας


Το Etsy θα διαλέξει για να προωθήσει στην κεντρική του σελίδα, στο editors picks στα social media αλλά και σε email στους αγοραστές, αντικείμενα έτοιμα προς αποστολή και με δυνατότητα συσκευασίας δώρου ξεκινώντας από τις 16 Απριλίου. Καθορίστε στα αντικείμενα σας στο processing times  σε μια με τρεις εργάσιμες ημέρας και ενεργοποιήστε την επιλογή  gift wrap ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να προβληθούν τα αντικείμενά σας. Αν τα προϊόντα σας φτιάχνονται κατά παραγγελία, τότε προσφέρετε απλά την δυνατότητα για συσκευασία δώρου για να κατάλληλα για προώθηση. Αυτή η καμπάνια θα τρέχει από τις 16 Απριλίου έως τις 16 Μαΐου σε  Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Αυστραλία και Γερμανία και μέχρι τις 29 Μαΐου στην Γαλλία όπου η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται αργότερα.  


Μερικές συμβουλές σχετικά με το timing


Τα τελευταία χρόνια οι δαπάνες για την Ημέρα της Μητέρας έχουν σημαντική αύξηση σύμφωνα με το National Retail Federation (NRF). Στο Etsy, οι αναζητήσεις για την Ημέρα της Μητέρας ξεκινούν να ανεβαίνουν τον Απρίλιο και κορυφώνονται τον Μάιο. Οι αγοραστές συνεχίζουν να ψάχνουν για το τέλειο δώρο έως και μια βδομάδα πριν την εορτή. Αυτό το χρόνο η Ημέρα της Μητέρας είναι στις 13 Μαΐου σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Γερμάνια και στις 27 Μαΐου στην Γαλλία.


Εβδομαδιαίος όγκος αναζητήσεων με τον όρο "mothers day" στο Etsy


Επομένως όσο πιο γρήγορα ανεβάσετε τα προϊόντα σας για την ημέρα της Μητέρας τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να τα ανακαλύψει η ομάδα του Etsy που ασχολείται με το merchandising και να σας συμπεριλάβει στην καμπάνια της. Όταν στοκάρετε το μαγαζί σας με νέα δώρα για την Ημέρα της Μητέρας - ή ανανεώνετε προϊόντα που ήδη έχετε έχοντας τον μυαλό αυτή την μέρα- αλλάξτε τους χρόνους επεξεργασίας για να μπορείτε να συμπεριληφθείτε στην προώθηση του Etsy αλλά και για να προσελκύσετε πιθανούς πελάτες.


Τάσεις για την Ημέρα της Μητέρας


Αυτές οι προβλέψεις τάσεων βασίζονται σε προβλέψεις της αγοράς και σε κάποιες κορυφαίες αναζητήσεις που έγινα στο Etsy τον προηγούμενο χρόνο.


Συσκευασία δώρου

Πόσα μπορεί να καταφέρει λίγο χαρτί και κορδέλα! Η ωραία συσκευασία κάνει την εμπειρία του να δίνεις και να λαμβάνεις δώρα πιο χαρούμενη και επίσης προσελκύει πελάτες που βιάζονται ή που προτιμούν να το παραλάβουν ήδη συσκευασμένο. Και επειδή ακριβώς το Etsy θα προωθεί αντικείμενα με συσκευασία δώρου αυτό θα φέρει μεγαλύτερη προβολή στο μαγαζί σας.  

Η συσκευασία δώρου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να λάμψει η δημιουργικότητα σας και επιπλέον να φλερτάρετε με μια νέα τάση. Φτιάξτε τα δικά σας υλικά συσκευασίας ή δείτε τι υπάρχει σε άλλα μαγαζιά στο Etsy. Παίξτε με τα υλικά και δοκιμάστε χρώματα και στυλ που ίσως δεν θα χρησιμοποιούσατε σε κάποιο προϊόν σας όπως ένα τροπικό μοτίβο με φοίνικες, κάκτους, παχύφυτα και τροπικά πουλιά.  Χρησιμοποιήστε φλοράλ μοτίβα ή μείνετε σε μονοχρωματικές επιφάνειες με υφές.  

Προσελκύστε καταναλωτές με οικολογική συνείδηση με ανακυκλωμένα υλικά ή με το κάνοντας την δική σας συσκευασία δώρου να είναι κάτι που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Φροντίστε να συμπεριλάβετε μια φωτογραφία με την συσκευασία στο listing σας και φροντίστε να είναι επίκαιρη με την εποχή του χρόνου.  Δείτε εδώ πληροφορίες σχετικά με τις συσκευασίες.Οι δυνατότητες του προσωποποιημένου
Οι αγοραστές στο Etsy αναζητούν τρόπους να κάνουν τα δώρα τους προσωπικά και παραγγέλνουν αντικείμενα κατά παραγγελία εύκολα. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που η αναζήτηση για “mothers day personalized” ήταν τόσο δημοφιλής πέρσι. Οι τάσεις για προσωποποιημένο δώρο για την Ημέρα της Μητέρας περιλαμβάνουν κοσμήματα με το αρχικό γράμμα ή με γενέθλιες πέτρες, που να περιλαμβάνουν τον γραφικό χαρακτήρα των παιδιών και ζωγραφιές τους, οικογενειακά δέντρα και προσωπικά οικογενειακά πορτραίτα.

Πέρα από την μητέρα

Η λίστα για δώρα για την Ημέρα της Μητέρας πηγαίνει πολύ πέρα από την μαμά. Σκεφτείτε νονές, γιαγιάδες, μέλλουσες μητέρες, μητριές, αδερφές, θείες ή οποιαδήποτε γυναίκα παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή ενός πελάτη. Υπάρχει ακόμα και ενδιαφέρον για δημιουργικές ιδέες για δώρα για άτομα που φροντίζουν κατοικίδια η ακόμα και φυτά.


Γιαγιάδες:  Ποιος αξίζει ακόμα περισσότερη εκτίμηση πέρα από την γυναίκα που σας μεγάλωσε? Πέρσι υπήρχε μεγάλη τάση για δώρα που απευθύνονται στις γιαγιάδες.


Όχι οι τυπικές μαμάδες: Βοηθήστε τους αγοράστε να δείξουν αναγνώριση στις γυναίκες τις ζωής τους που έπαιξαν ρόλο μητέρας ή που είχα μια μεγάλη σημασία στην ζωή τους με προϊόντα που εκφράζουν αυτούς μοναδικούς δεσμούς που δεν είναι αποκλειστικά βιολογικοί.  


Pet moms: Το να είσαι καλός γονιός κατοικίδιου παίρνει χρόνο. Βοηθήστε τους πελάτες να γιορτάσουν τις φανταστικές pet moms της ζωής τους προσφέροντας τους δώρα που θα αγόραζαν.

From
Plant moms:  Το να διατηρείς στην ζωντανό ένα φυτό δεν είναι παίξε γέλασε! Βοηθήστε τους πελάτες να τιμήσουν αυτές τις γυναίκες που αγαπούν το πράσινο!


Γιορτάστε την γυναικεία δύναμη


Γίνετε μέρος της παγκόσμιας συζήτησης για την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών με δώρα που εξυμνούν τις γυναίκες και την δουλειά τους. Αντικείμενα που το θέμα τους αναγνωρίζει την δύναμη και τα κατορθώματα των γυναικών (ιδιαίτερα όσα έχουν σχέση με την μητρότητα), που ενθαρρύνουν την αποδοχή και την φροντίδα του εαυτού μας, που γιορτάζουν τους δεσμούς ανάμεσα στις γυναίκες και εκφράζουν την περηφάνια.


Η γοητεία του χειροποίητου
From Soulmadehome

Τίποτα δεν λέει "φτιαγμένο για την μαμά" από δώρα που οι αγοραστές από δώρα που φτιάχνει μόνος του ο αγοραστής. Το να έχετε DIY υλικά και kits κατασκευών (συμπεριλαμβανομένων καρτών που μπορούν οι πελάτες να εκτυπώσουν και να ζωγραφίσουν) βοηθούν τους αγοραστές να φτιάξουν τα δικά τους δώρα. Σκεφτείτε επίσης ότι αυτά τα προϊόντα είναι ωραία δώρα για παραλήπτες που πιάνει το χέρι τους. Αυτό μπορεί να είναι ένα δώρο με μεγάλη σημασία ιδίως αν η τεχνική που περιλαμβάνει είναι κάποια που περνά από γενιά σε γενιά γυναικών. Προσφέροντας DIY kits μπαίνετε μια πολύ μεγάλη τάση ανθρώπων που τους αρέσει να δωρίζουν εμπειρίες. Τέλος τα αντικείμενα που μπορούν να γίνουν download είναι μια καλή λύση για αγοραστές τις τελευταίας στιγμής που όμως θέλουν να προσφέρουν ένα όμορφο δώρο.

Λουλούδια που μένουν
Eried
From Eried

Τίποτα δεν λέει "Σ' αγαπώ μαμά" όπως ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια ή αν είναι από το Etsy ένα μπουκέτο από χαρτί, φελτ ή ξύλο. Οι δημιουργικοί πωλητές του Etsy αλλάζουν το εφήμερο με το διαρκές σε προϊόντα που ενσωματώνουν τα λουλούδια σε αναπάντεχους τρόπους. Υπάρχει τάση για δώρα που διαρκούν περισσότερο από τα κλασσικά λουλούδια. Προσθέστε κάτι το προσωπικό για να μπείτε σε αυτή την τάση. 


Εκτιμώντας τις απλές στιγμές

Οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να ηρεμήσουν, να πάνε πιο σιγά και να ζήσουν την στιγμή. Αυτό μπορεί να σημαίνει να περάσουν περισσότερη ώρα στην φύση, να κάνουν διαλογισμό η απλά να χαλαρώσουν στο σπίτι τους. Προϊόντα γύρω από αυτή την τάση περιλαμβάνουν εργαλεία για τέτοιες χαλαρωτικές δραστηριότητες όπως ημερολόγια, αιθέρια έλαια και προϊόντα για το σώμα η και καφετιέρες για αργή εκχύλιση καφέ. Για της μαμάδες αυτό συνδυάζεται με την τάση για έχουν πιο χαλαρούς ρυθμούς για να απολαμβάνουν την μητρότητα.


βρείτε το άρθρο στα Αγγλικά εδώ