7 Είδη φωτογραφιών για το Etsy


From  oohprettyshiny

Για να προχωρήσουν σε μια αγορά οι πελάτες θέλουν να είναι σίγουροι για το τι αγοράζουν. Η φωτογραφία προϊόντος που δείχνει όλες τις ιδιότητες του προϊόντος σας βοηθούν τους αγοραστές να κάνουν τις αγορές τους με αυτοπεποίθηση. Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να επιτύχετε με καλές φωτογραφίες:

•    Τραβάτε την προσοχή των αγοραστών ώστε να κάνουν κλικ στο προϊόν αλλά και να αγοράσουν
•    Δείχνουν με σαφήνεια το προϊόν
•    Επικοινωνούν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος, το χρώμα και τα υλικά
•    Απαθανατίζουν τόσο το σκοπό όσο και την αίσθηση του προϊόντος
•    Βοηθούν τους αγοραστές να φανταστούν το προϊόν στην ζωή τους.

Η χρήση διαφορετικών τύπων φωτογραφίας μπορούν να δώσουν ποικιλία πληροφοριών σχετικά με το προϊόν σας. Με το να αναμειγνύετε φωτογραφίες από τα παρακάτω επτά φωτογραφικά είδη στα listing σας δίνετε στους αγοραστές την δυνατότητα να έχουν μια σφαιρική άποψη για το προϊόν σας. 


1. Φωτογραφία studio shot

From


Τι είναι: Το προϊόν σας σε απλό φόντο με πολύ φως.
Γιατί να την χρησιμοποιήσετε: Μια studio shot είναι ένας καθαρός τρόπος να δείξετε στους πιθανούς αγοραστές τι πουλάτε. Όταν οι αγοραστές κάνουν browsing τις μικρές εικόνες προϊόντων έλκονται από καθαρές και φωτεινές φωτογραφίες που αναδεικνύουν το προϊόν. Oι καθαρές φωτογραφίες βοηθούν να τον πελάτη να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι θα λάβει, βοηθώντας έτσι να αποφύγετε τυχόν επιστροφές.

2. Lifestyle shot

From
Τι είναι: Το προϊόν σας να φαίνεται υπέροχο στο φυσικό τους περιβάλλον
Γιατί να την χρησιμοποιήσετε: Μια lifestyle shot βοηθά τους άλλους να φανταστούν πως θα ήταν η ζωή τους αν είχαν το συγκεκριμένο προϊόν. Αυτό το στυλ φωτογραφίας δημιουργεί μια σκηνή που δείχνει το προϊόν σε χρήση και βοηθά έτσι να πείσει τους αγοραστές να προβούν σε μια αγορά. Αν πουλάτε και συμπληρωματικά προϊόντα όπως για παράδειγμα καπέλα και φουλάρια στην ίδια χρωματική παλέτα, προσπαθήστε να τα φωτογραφίσετε μαζί ώστε να ενθαρρύνετε επιπλέον αγορές. Για συμβουλές σχετικά με το styling μιας lifestyle shot, διαβάστε εδώ https://www.etsy.com/seller-handbook/article/how-to-style-your-photo-shoot/144851078612

3. Φωτογραφία Scale

From Breakastone
Τι είναι: Μια φωτογραφία του προϊόντος σας που δείχνει το μέγεθός του. 
Γιατί να την χρησιμοποιήσετε: Οι αγοραστές θέλουν να ξέρουν πως φαίνεται εκείνη η εμαγιέ καρφίτσα σε ένα αληθινό πέτο, αν το πλεκτό καπέλο φοριέται από ένα παιδί η ενήλικο ή αν το βάζο χωρά ένα λουλούδι ή ολόκληρο μπουκέτο.

4. Φωτογραφία λεπτομέρειας

 
From
Τι είναι: Μια κοντινή φωτογραφία που δείχνει τα χαρακτηριστικά του προϊόντος σας από όλες τις πλευρές. 

Γιατί να την χρησιμοποιήσετε: Οι κοντινές φωτογραφίες αναδεικνύουν την ποιότητα και την υφή των υλικών και κάνουν ζουμ σε σημαντικές λεπτομέρειες όπως η φόδρα σε ένα πορτοφόλι, το κούμπωμα σε ένα κολιέ ή το δέσιμο σε ένα τετράδιο. Για τα vintage κομμάτι, οι φωτογραφίες με λεπτομέρειες μπορούν επίσης να δείξουν ατέλειες και να δημιουργήσουν ξεκάθαρές προσδοκίες στους αγοραστές.

5. Φωτογραφία Γκρουπ

 
From
Τι είναι: Τα προϊόντα σας όλα μαζί

Γιατί να την χρησιμοποιήσετε:  Οι φωτογραφίες γκρουπ είναι πολύ καλές στο να δείχνουν προϊόντα που πουλιούνται πολλά μαζί όπως σετ από μπολ ή υλικά χειροτεχνίας όπως χάντρες ή κουμπιά.  Προϊόντα που είναι διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα, υφές ή υλικά (όπως δαχτυλίδια σε χρυσό ή ασήμι ή κούπες με διαφορά χρώματα) επίσης αναδεικνύονται από φωτογραφίες τέτοιου τύπου. Ένα κρεπάρισμα είναι καλός τρόπος να δείξουμε βάθος, επιλογές και διαφορετικές οπτικές γωνιές του προϊόντος δημιουργώντας μια ωραία εικόνα. 

6. Φωτογραφία Συσκευασίας

From
Τι είναι: Μια εικόνα του προϊόντος σας στην συσκευασία του
Γιατί να την χρησιμοποιήσετε:  Γνωρίζοντας οι πελάτες πως είναι η συσκευασία του προϊόντος σας δίνει στους πελάτες μια καλύτερη αίσθηση της μάρκας σας και του τι να περιμένουν στο ταχυδρομείο. Μια όμορφη φωτογραφία συσκευασίας μπορούν επίσης να δείξουν πώς θα ήταν να έκαναν το προϊόν σας δώρο σε κάποιον.

7. Φωτογραφία διαδικασίας
From

Τι είναι: Πως φτιάχνετε το προϊόν σας
Γιατί να την χρησιμοποιήσετε:  Μια τέτοια φωτογραφία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει έμφαση στο πόση δουλεία υπάρχει πίσω από το συγκεκριμένο αντικείμενο. Τέτοιου είδους φωτογραφίες είναι επίσης χρήσιμες για την προώθηση της δουλείας σας μέσω των social media. 

Πως να τα συνδυάσετε όλα μαζί
Μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε συνδυασμό από αυτούς τους τύπους φωτογραφίας όταν φωτογραφίζεται τα αντικείμενα σας, διαλέγοντας λήψεις που τονίζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Επειδή οι φωτογραφίες είναι αυτές που οδηγούν τις πωλήσεις, εκμεταλλευτείτε όσες περισσότερες ευκαιρίες μπορείτε για να δείξετε από κάθε πλευρά το προϊόν σας.  (Για παράδειγμα στο Etsy μπορείτε να προσθέσετε έως 10 φωτογραφίες σε κάθε αντικείμενο) Καθώς συνδυάζεται τις διάφορες φωτογραφίες, προσέξτε ιδιαίτερα την πρώτη φωτογραφία κάθε αντικειμένου. Για να προσελκύσετε αγοραστές σιγουρευτείτε ότι η κεντρική εικόνα του αντικειμένου ή το thumbnail είναι καθαρή, ελκυστική και φωτεινή.

Δείτε το original κείμενο εδώ