Today's recipe is for Greek Easter cookies (koulourakia) and it comes from Tasos!
Materials:
300 g. flora margarine with butter
160 g. sugar
80 g. honey
3g. machlepi powder
2g. salt
1 capsule vanilla
2 oranges zest
3 large eggs
100 g. milk
15g. baking powder
750 g. soft flour
* For brushing
1 egg yolk
1 tablespoon milk
Η σημερινή συνταγή είναι για πασχαλινά κουλουράκια και μας την στέλνει ο Τάσος!
Υλικά:
Materials:
300 g. flora margarine with butter
160 g. sugar
80 g. honey
3g. machlepi powder
2g. salt
1 capsule vanilla
2 oranges zest
3 large eggs
100 g. milk
15g. baking powder
750 g. soft flour
* For brushing
1 egg yolk
1 tablespoon milk
1 pinch of sugar
Execution:
Beat the margarine with the sugar, honey, machlepi, salt, orange zest and vanilla until the mixture turns white. Pour the eggs one by one and then the milk. Add the flour little by little, stirring gently by hand. When the mixture becomes homogeneous, cover the bowl for 5 minutes. Preheat oven to 190 degrees and lay the baking sheet with waxed paper. Shape the cookies in the shape you want and spread them on the sheet. Beat the egg yolk with milk and sugar and brush them to get the golden color. Put in the oven for 18-20 minutes. The ingredients will give you about 60 pieces!
Happy cooking!
Beat the margarine with the sugar, honey, machlepi, salt, orange zest and vanilla until the mixture turns white. Pour the eggs one by one and then the milk. Add the flour little by little, stirring gently by hand. When the mixture becomes homogeneous, cover the bowl for 5 minutes. Preheat oven to 190 degrees and lay the baking sheet with waxed paper. Shape the cookies in the shape you want and spread them on the sheet. Beat the egg yolk with milk and sugar and brush them to get the golden color. Put in the oven for 18-20 minutes. The ingredients will give you about 60 pieces!
Happy cooking!
Η σημερινή συνταγή είναι για πασχαλινά κουλουράκια και μας την στέλνει ο Τάσος!
Υλικά:
300 γρ. flora μαργαρίνη με βούτυρο
160 γρ. ζάχαρη
80 γρ. μέλι
3 γρ. μαχλέπι σκόνη
2 γρ. αλάτι
1 κάψουλα βανίλια
2 πορτοκάλια ξύσμα
3 μεγάλα αυγά
100 γρ. γάλα
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
750 γρ. αλεύρι μαλακό
*για το άλειμμα
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά γάλα
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη,το μέλι, το μαχλέπι, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, σκεπάζουμε το μπολ για 5 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμόυς και στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα απλώνουμε στην λαμαρίνα. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το γάλα και την ζάχαρη και τα αλείφουμε ώστε να πάρουν το χρυσαφί χρώμα. Τα βάζουμε στον φούρνο για 18-20 λεπτά. Η συνταγή είναι για 60 κομμάτια!
Καλό μαγείρεμα!
Καλό μαγείρεμα!