Vegetarian Stuffed Round Ζucchini


Vegetarian Stuffed Round zucchini  by Antigoni from AnimaDesign


Ingredients 
250gr rice
2 large onions
2-3 large tomatoes
1 carrot
½ cup chopped parsley
¼ cup chopped spearmint
2 large basil leaves
½ extra virgin olive oil
Salt and pepper
Chilly sauce (optional)

This recipe can be done both with round zucchini but also the classic ones. The round ones are more sweet.
Wash thoroughly the zucchinis, cut the upper part off and keep it.
With a tea spoon scrape the inside of the zucchini (you can keep this and use it for pies, soups etc)


Salt the inside and place them upside down to remove excess water.
Place some olive oil inside each zucchini, making sure it goes all around the inside.
In a blender, chop the onions, tomatoes, parsley, spearmint, carrot, basil, seasoning with salt and pepper.
Place the mixture in a bowl and add the rest of the olive oil and the chilly sauce if you like.


Choose a pot that has the appropriate size for the zucchinis. Add part of the tomato mixture so as to half cover the zucchinis.


Rinse the rice, add it to the mixture. Make sure that the mixture is quite watery.



Fill the zucchinis, place them in the pot and place the upper part you kept as a lid. Pour some of the surrounding liquid on top of them occasionally. Cover the pot, and let them slowly cook for 40 minutes. To check if they are ready, poke them with a fork to see how tender they are. Remove from the heat and let them cool for 30 minutes.
A great summer dish!!!

Κολοκύθια στρογγυλά  γεμιστά χωρίς κιμά από την Αντιγονη του AnimaDesign


6 κολοκύθια στρογγυλά
250 γρ. Ρύζι γλασέ
2 μεγάλα κρεμμύδια
2-3  μεγάλες τομάτες
1 καρότο
½ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι δυόσμο
2 μεγάλα φύλλα βασιλικό
½ ποτήρι Παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά σάλτσα chilly

Εκτέλεση:
Η συνταγή γίνεται και με τα γνωστά, μακρόστενα κολοκύθια, αλλά τα στρογγυλά είναι γλυκύτερα.
Ξύνουμε με οδοντωτό μαχαίρι τα κολοκύθια, καθώς τα πλένουμε, για να καθαρίσουν  καλά. Κόβουμε το καπάκι και το κρατάμε.
Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τη σάρκα τους και την κρατάμε για άλλες παρασκευές, όπως πίτες, σούπες κλπ.
Tip: Τα αλατίζουμε εσωτερικά για να νοστιμίσουν και τα αναποδογυρίζουμε. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο  μέσα σε ένα αδειασμένο κολοκύθι και το αλείφουμε να πάει σε όλη την εσωτερική κοιλότητα. Όσο λάδι δεν απορροφηθεί, το ρίχνουμε στο επόμενο κολοκύθι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα κολοκύθια. Αυτό θα κάνει τα κολοκύθια μας πολύ νοστιμότερα!  Με τον ίδιο τρόπο νοστιμίζουμε και τις πιπεριές, όταν κάνουμε γεμιστά!
Στο multi αλέθουμε  τα κρεμμύδια, τις τομάτες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον βασιλικό, το καρώτο, αλάτι και πιπέρι. Τα μεταφέρουμε σε ευρύχωρο μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αν θέλουμε τη σάλτσα chilly. Ανακατεύουμε . Η σάλτσα  chilly δεν είναι απαραίτητη, αλλά όταν δοκίμασα την συνταγή προσθέτοντας chilly, έκανε την διαφορά! Φυσικά, καίει...
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ένα μέρος από το μείγμα, ώστε να φθάνει μέχρι τη μέση των κολοκυθιών. Επιλέγουμε το μέγεθος της  κατσαρόλας, ώστε  να μην αφήνει πολύ κενό γύρω από τα κολοκύθια.
Ξεπλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά. Θέλουμε ένα μείγμα αρκετά ζουμερό, γιατί με αυτό το υγρό θα βράσει το ρύζι μέσα στα κολοκύθια.
 Γεμίζουμε τα κολοκύθια με το μείγμα και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το ζουμί που τα περιβάλλει, στην αρχή και κατά τη διάρκεια του βρασμού 2-3 φορές .
Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 40 λεπτά. Ελέγχουμε τρυπώντας με πιρούνι τα κολοκύθια, για να βεβαιωθούμε ότι μαλάκωσαν.
 Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε 30’ να κρυώσουν πριν τα φάμε.  Τους δίνουμε δηλαδή χρόνο, για να βγάλουν όλα τους τα αρώματα και να ανακατευτούν οι γεύσεις.
Είναι ένα ελαφρύ και νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό.