Onion Tart by Dafni from Lacravateduchien
Materials
for the dough
250gr all
purpose flour
150gr
butter (cold,cut in cubes)
25gr sugar
1 egg
1 pinch of
salt
Materials
for the stuffing
1-2 garlic
cloves
½ kg Scallions
1 medium
sized onion
15-20
pieces of bacon
1 pack of
mushrooms
2 egg yolks
250gr milk cream
150gr mozzarella
150gr mozzarella
Salt, Pepper
On a clean surface,
we make a flour mountain with a hole in the middle. On the sides we place the
butter cubes and inside the hole we place the eggs, sugar and salt. We mix them
together with our hands and knead it
until it becomes a soft dough that doesn’t stick. We turn it to a ball of
dough, wrap it in gelatin and place it in the fridge it for an hour or so.
Be sure to knead it fast so because the butter must remain cold.
Butter up your pan and add flour it thoroughly.
Heat the oven to 280°C
Chop the scallions, garlic, mushrooms and bacon. Sauté them in heated oil until tender. Season them with salt and pepper according to test. Drain them and let them rest.
Place the dough on a floured surface pat it with your hands and then using the rolling pin roll it in a round shape approximately 5mm thick and 3-4 cm wider than the pan. Place the pan upside down on top of the dough and cut 2-3 cm from the rim of the pan. Carefully place the dough in the pan and even it out with your hands. Cut any excess from the sides.
Fill the pan with beans or rice and bake it for 30 minutes in 180°C
In a mixer, blend the egg yolks and cream. Pour the mixture on the sauté vegetables, adding some mozzarella and mix it well. Taste it to see if it needs seasoning.
Let it cool down for half and hour and the dig in!
Instead of scallions you can use leeks.
Κρεμμυδόπιτα από την Δάφνη του Lacravateduchien
Υλικά για τη ζύμη250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ βούτυρο (κομμένο σε κύβους και πολύ παγωμένο)
25γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
1-2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 πακέτο μανιτάρια
15-20 φέτες μπέικον
2 κρόκοι αυγών
250γρ κρέμα γάλακτος
150γρ μοτσαρέλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
πάνω
σε έναν καθαρό πάγκο βάζουμε το αλεύρι σε βουναλάκι και κάνουμε στη μέση μια
γούβα. Βάζουμε γύρο γύρο τα κομμάτια το βούτυρο και μέσα στη γούβα το αυγό, τη
ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια
μαλακή ζύμη που να μην κολλάει. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε σε
ζελατίνα και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο,
τα μανιτάρια και το μπέικον. Τα σοτάρουμε σε κάυτο λάδι και αλατοπιπερώνουμε
κατά βούληση μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην
άκρη.
Βγάζουμε τη ζύμη και σε αλευρωμένη επιφάνια την ανοίγουμε
πρώτα με τα χέρια και μετά με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα. Πρέπει να έχει
πάχος περίπου μισό χιλιοστό ή λίγο παραπάνω και σε μέγεθος να είναι 3-4
εκατοστά πιο μεγάλη από το ταψί. Τοποθετούμε το ταψί πάνω στη ζύμη ανάποδα και
κόβουμε τη ζύμη 2-3 εκάτοστά πιο έξω. Απλώνουμε (με προσοχή να μην σπάσει) τη
ζύμη μέσα στο ταψί, στρώνουμε καλά και τα τοιχώματα και κόβουμε ό,τι
περισσεύει. Γεμίζουμε το ταψί με φασόλια ή ρίζι και την ψήνουμε στους 180°C για
30 λεπτά.
Αντί για φασόλια ή ρύζι μπορούμε να κάνουμε τρυπούλες με ένα
πιρούνι.
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την κρέμα. Ρίχνουμε το
μείγμα στα σοταρισμένα λαχανικά, προσθέτουμε και την μοτσαρέλα (όχι όλη )και
ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και αφαιρούμε το ρύζι.
Βάζουμε μέσα τη γέμιση και την πατάμε με το χέρι να ανέβει η κρέμα πάνω.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για κανά μισάωρο και μετά
ορμάμε!
Αντί για φρέσκα κρεμμυδάκια μπορούμε να βάλουμε πράσα.