Πώς να κάνετε τα προϊόντα σας καταλληλότερα για δώρα στις εορτές

Προσθέστε μια εορταστική αίσθηση στο κατάστημά σας και προσεγγίστε τους αγοραστές που αναζητούν το τέλειο δώρο, με αυτές τις συμβουλές για την φωτογράφηση, το marketing και την τιμολόγηση των προϊόντων.


[Μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο άρθρο στην αγγλική γλώσσα εδώ.]

How to make your items more giftable

Φωτογραφία από το Norman's Printery

Όταν η Chantelle Agbayani πρωτοάνοιξε το κατάστημά της, το The Original Animal Magnet, ήθελε να κάνει διασκεδαστικά, ιδιαίτερα αντικείμενα - αλλά όταν έφτασε η περίοδος των εορτών συνειδητοποίησε ότι οι μαγνήτες της ήταν κατάλληλοι για την ανταλλαγή δώρων στο χώρο εργασίας ή για τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες. Άρχισε τότε να αλλάζει τα tags και τους τίτλους της - προσθέτοντας λέξεις-κλειδιά όπως «δώρο για τον συνάδελφο» και «δώρα Χριστουγέννων» - έτσι οι αγοραστές που ψάχνουν για φθηνά δώρα θα μπορούσαν να βρουν τα προϊόντα της πιο εύκολα.

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των διακοπών, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων όπως η Chantelle σχεδιάζουν για την επερχόμενη επέλαση των αγοραστών, οι οποίοι έρχονται στο Etsy αναζητώντας το τέλειο δώρο. Για να ανταποκριθείτε σε αυτούς τους αγοραστές, δεν χρειάζεται απαραίτητα να εγκαινιάσετε μία ολόκληρη νέα σειρά προϊόντων για τις γιορτές. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε τα υφιστάμενα προϊόντα σας να γίνουν καταλληλότερα για δώρα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τον τρόπο.

Στοχεύστε στο ιδανικό κοινό σας

"Καθώς πλησιάζει η περίοδος των εορτών, προσπαθώ να αξιολογήσω εκ νέου το marketing μας - βλέποντας τι λειτούργησε πέρυσι», αναφέρει η Erin Freuchtel-Dearing, η οποία πουλά ξύλινα παιδικά παιχνίδια στο κατάστημά της Imagination Kids. «Προσπαθώ να ρίξω μια προσεκτική ματιά στα tags και τους τίτλους μας και να δω αν υπάρχουν λέξεις-κλειδιά που θα ταίριαζαν καλύτερα για την περίοδο των εορτών". Συνιστά να κοιτάζετε τις κριτικές σας για να δείτε εάν οι πελάτες μιλάνε ήδη για τη χρήση των προϊόντων σας ως δώρα – αυτές οι φράσεις και περιπτώσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να ενημερώσετε τους τίτλους και τα tags σας.

Stocking Stuffer

"Οι άνθρωποι θέλουν να βρουν δώρα για τις Χριστουγεννιάτικες κάλτσες που δεν είναι πολύ σοβαρά», λέει η Chantelle. "Νιώθω ότι πολλοί άνθρωποι κλίνουν προς το αστείο." Φωτογραφία από το The Original Animal Magnet

Προϊόντα που είναι αστεία και παιχνιδιάρικα τείνουν να γίνουν καλά δώρα, γεγονός που η Chantelle χρησιμοποιεί προς όφελός της. "Ειδικά τα Χριστούγεννα, οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να πάρουν για τον συνεργάτη τους και δεν θέλουν να είναι κάτι που είναι εξαιρετικά συναισθηματικό ή εξατομικευμένο. Είναι άβολο» αναφέρει. Οι μαγνήτες της με σχήμα κεφάλια ζώων (και οπίσθια) δεν είναι πολύ σοβαρά: είναι διασκεδαστικά για ένα συνάδελφο ή για να καταλήξουν σε μία Χριστουγεννιάτικη κάλτσα.

Εξετάστε τους πιθανούς παραλήπτες δώρων για το είδος των αντικειμένων που πουλάτε. Για παράδειγμα, προσφέροντας εξατομικευμένες ή προσαρμοσμένες λεπτομέρειες μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε αγοραστές που αναζητούν ιδιαίτερα δώρα για τα μέλη της οικογένειας και τους στενούς φίλους τους.

Τιμολογήστε τα προϊόντα σας έχοντας κατά νου τα δώρα

Κατά τη διάρκεια μιας σεζόν που είναι γεμάτη από ψώνια, το εύρος των τιμών γίνεται ακόμη πιο σημαντικό για τους πελάτες σας. Χρησιμοποιήστε μερικά από τα τμήματα του καταστήματός σας για να οργανώσετε τα προϊόντα σας με βάση την τιμή, όπως ένα τμήμα για δώρα κάτω από $20, έτσι ώστε οι αγοραστές να μπορούν να βρουν γρήγορα τα προϊόντα που ανήκουν στον προϋπολογισμό τους. Σκεφτείτε όπως ένας αγοραστής: Πόσο θα δαπανήσετε για τη μητέρα σας, το συνεργάτη σας ή τον/την σύζυγό σας;

Για την Chantelle, τα Χριστουγεννιάτικα δώρα κυμαίνονται στο φάσμα των $10 ως $25, το οποίο είναι επίσης το ιδανικό σημείο τιμής για περιπτώσεις ανταλλαγής δώρων, τα οποία έχουν συνήθως ένα ανώτατο όριο τιμής. Σκεφτείτε σε ποια έθιμα που υπάρχουν για ανταλλαγή δώρων θα μπορούσαν να ταιριάξουν τα προϊόντα σας - και προωθήστε τα αναλόγως.

Change Up Your Photos

Ένα κόκκινο πλεκτό καλάθι γίνεται χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό με απλές προτάσεις styling. Φωτογραφία από το AandBDesignStudio

Αλλάξτε τις φωτογραφίες σας

H ανάμειξη της λίστας των εικόνων σας και η λήψη νέων φωτογραφιών μπορεί να είναι ευεργετική κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Επιλέξτε φωτογραφίες που φαίνονται πιο κατάλληλες για την εποχή και πλαισιώνουν τα προϊόντα σας ως δώρο. Μην το αφήνετε στη φαντασία του πελάτη σας: Δείξτε τους πώς τα προϊόντα σας μπορούν να γίνουν σπουδαία δώρα.

Χρησιμοποιώντας ένα εποχιακό θέμα στη φωτογραφία εξωφύλλου του καταστήματός σας μπορείτε να βάλετε τους πελάτες στο πνεύμα των εορτών. Διαβάστε το How to Merchandise Your Shop for the Holidays για περισσότερες συμβουλές styling που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια εορταστική αίσθηση στο κατάστημά σας. Οι φωτογραφίες των προϊόντων σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν για να επικοινωνήσετε στους αγοραστές ότι τα προϊόντα σας είναι έτοιμα για δώρο. Η Hannah Weber, μία ειδική σε θέματα πωλήσεων στο Etsy, συνιστά τη φωτογράφηση πολλαπλών αντικειμένων. «Για παράδειγμα», λέει, «μια στοίβα βραχιόλια αντί για ένα μόνο - κυρίως για χαμηλότερα επίπεδα τιμών". Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μία από τις πέντε διαθέσιμες φωτογραφίες του προϊόντος για να δείξετε πως θα φαίνεται τυλιγμένο σαν δώρο.

Δημιουργήστε sets

Τα sets μπορούν να διευκολύνουν τον αγοραστή στην επιλογή δώρων. Η Erin προσφέρει σειρές παιχνιδιών που είναι οργανωμένες ανά θέμα, όπως μια οικογένεια ελαφιών αντί για ένα μόνο ελάφι. «Θεωρούμε ότι τα sets δώρων πωλούν πολύ καλά κατά τη διάρκεια των διακοπών," αναφέρει η Erin, σημειώνοντας ότι μία κυρίαρχη φωτογραφία του συνολικού set είναι ζωτικής σημασίας. Έχοντας κατά νου την κλίμακα των τιμών, μπορείτε να καταλάβετε ποιος ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα σετ για τον πελάτη που βρίσκεται στο στόχαστρό σας. "Είναι έξυπνο να το εκτιμήσετε εκ νέου για την περίοδο των διακοπών και να προσπαθήσετε να το κάνετε περισσότερο από μια τιμή ευκαιρίας", λέει η Chantelle. "Ίσως αυτό σημαίνει απλώς να βάλετε λιγότερα στοιχεία στο set σας, αλλά εγώ πάντα κοιτάζω ποια είναι τα best sellers μου και κοιτάζω τι πουλήθηκε τον περασμένο μήνα ή περίπου τότε".

Put Together Sets

Για τα set παιχνιδιών της, η Erin «κολλά» σε ένα θέμα όπως οι δεινόσαυροι, οι μεταφορές, ή μια οικογένεια ελαφιών όπως απεικονίζεται εδώ. Φωτογραφία από τo Imagination Kids

Δώστε επιλογές για τη συσκευασία των δώρων

Η παροχή περιτυλίγματος δώρου εξοικονομεί χρόνο στους πελάτες σας και τους διευκολύνει να φανταστούν να δίνουν το προϊόν σας ως δώρο. Μπορείτε να προσθέσετε ένα προαιρετικό κόστος για την συσκευασία δώρου, για να καλύψετε το κόστος των υλικών σας, χρησιμοποιώντας παραλλαγές.

Η Chantelle συνιστά να προετοιμαστείτε με όλες τις προμήθειές σας πριν ξεκινήσουν να έρχονται οι παραγγελίες των διακοπών - συμπεριλαμβανομένου του χαρτιού περιτυλίγματος και των ετικετών δώρου. "Να έχετε περισσότερα από όσα νομίζετε ότι χρειάζεστε", λέει. "Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πείτε όχι, γιατί δεν είστε έτοιμοι". Διαβάστε το Holiday Time Management Tips για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση ειδικών παραγγελιών και προετοιμάστε το χώρο εργασίας σας.


Πρωτότυπο κείμενο: Mary Kinney, απόδοση: GiannisBothos