5 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρόνο με το νέο Listings Manager

Ο νέος Listings Manager κάνει τη διαχείριση των listings σας ευκολότερη και ταχύτερη. Χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα tips για να εκμεταλλευτείτε τα χαρακτηριστικά του εργαλείου που σας εξοικονομούν χρόνο.


SQUISHnCHIPS-header

Φωτογραφία από το SQUISHnCHIPS

[Μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο άρθρο στην αγγλική γλώσσα εδώ.]

H Orawee Bradley αποδίδει  την έμπνευση για τη δημιουργία του καταστήματός της SQUISHnCHIPS στο Etsy στο χαμόγελο της ανιψιάς της. Όταν έδωσε στην τρίχρονη ανιψιά της μία χειροποίητη αναδιπλούμενη κάρτα με ένα δεινόσαυρο και είδε την χαρούμενη αντίδρασή της, η Orawee και ο άντρας της Samuel ξεκίνησαν την επιχείρησή τους με σκοπό να σκορπίσουν αυτή τη χαρά και τη διασκέδαση σε πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από τότε το κατάστημά τους μεταφέρθηκε από το υπόστεγο του κήπου πίσω από το πρώην διαμέρισμά τους στην Οξφόρδη της Αγγλίας στο νέο τους σπίτι στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Επίσης επέκτειναν τις προϊοντικές προσφορές τους, που πλέον, εκτός των καρτών, περιλαμβάνουν και υλικά για crafting. Όσο πολλαπλασιάζονταν τα προϊόντα του SQUISHnCHIPS, τόσο αυξάνονταν για την Orawee οι διαχειριστικές ανάγκες του καταστήματος. «Καθώς τώρα πουλάω κυρίως υλικά, έχω σχεδόν 700 διαφορετικά αντικείμενα στο στοκ» εξηγεί η Orawee. «Χωρίς ένα καλό σύστημα διαχείρισης των listings, η ζωή μου θα ήταν ένα χάος».

Αν είστε σαν την Orawee και πολλούς άλλους πωλητές στο Etsy, η διαχείριση των listings αποτελεί ένα ουσιώδες τμήμα της ροής των εργασιών σας. Είμαστε σίγουροι ότι θα προτιμούσατε να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στη διαχείριση των listings και περισσότερο χρόνο στη σχεδίαση, την κατασκευή ή την επιμέλεια των προϊόντων σας. Με αυτό κατά νου, εργαστήκαμε με μία πρωτότυπη ομάδα περισσότερων από 10.000 ιδιοκτητών καταστημάτων στο Etsy για να αναπτύξουμε ένα νέο Listings Manager που σας βοηθά να το επιτύχετε. «Ο νέος Listing Manager με βοηθά να πραγματοποιήσω τις καθημερινές εργασίες πολύ πιο αποτελεσματικά» αναφέρει η Orawee. «Επίσης παρέχει καλύτερα εργαλεία για τον επιχειρηματικό σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων, βοηθώντας με να δω προς ποια κατεύθυνση κινείται το κατάστημά μου και σε τι θα πρέπει να εστιάσω στο μέλλον». Διαβάστε τα ακόλουθα tips για να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το νέο εργαλείο.

Εύκολη αναφορά σε προηγούμενα listings

Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων όταν δημιουργούν νέα listings αντιγράφουν πληροφορίες από παλαιότερα listings. Ο νέος Listings Manager κάνει αυτή τη διαδικασία ευκολότερη, καθώς σας επιτρέπει να αναζητήσετε όλα τα items που έχετε (ενεργά, πουλημένα, ληγμένα, ανενεργά και πρόχειρα) από την κεντρική σελίδα του Listings Manager. Χρησιμοποιήστε την μπάρα αναζήτησης για να αναζητήσετε με λέξη-κλειδί ή φράση και να φιλτράρετε τα αποτελέσματα ανά κατάσταση του listing.
Η Gail Todd, ιδιοκτήτρια του καταστήματος Man in the Moon Herbs στην Oneonta της Νέας Υόρκης, που κατασκευάζει φυσικά σαπούνια και οικιακά αγαθά, ήταν από τα πρώτα μέλη της ομάδας ελέγχου του Listings Manager. Αφού άρχισε να χρησιμοποιεί το νέο εργαλείο, συνειδητοποίησε πόσο χρόνο μπορούσε να εξοικονομήσει με τη δυνατότητα αναζήτησης όλων των listings από μία μόνο σελίδα. Αυτό αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμο όταν η Gail ήρθε αντιμέτωπη με ένα ειδικό αίτημα ενός πελάτη. «Μία γρήγορη αναζήτηση με λέξη-κλειδί μου έφερε τα listings από τα οποία ήθελα να επιλέξω συστατικά προκειμένου να δημιουργήσω το ειδικό listing του πελάτη μου» εξηγεί. Η διαδικασία κράτησε μόλις λίγα λεπτά, ενώ μέχρι πρότινος κρατούσε πολλή ώρα.

Πραγματοποιήστε γρήγορες αλλαγές σε πολλαπλά items ταυτόχρονα

Τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Quick Edit για να ενημερώσετε την ποσότητα, την τιμή, τους τίτλους, τα tags, τα προφίλ αποστολής και τις ενότητες περισσότερων του ενός items ταυτοχρόνως. Αντί να ανοίγετε την οθόνη επεξεργασίας για να αλλάξετε τον τίτλο ή τα tags, κάντε τις αλλαγές από τη σελίδα του Quick Edit. Χρησιμοποιήστε αυτό το χαρακτηριστικό για να εξοικονομήσετε χρόνο, ενώ κάνετε μικροαλλαγές στα listings σας που θα τα κάνουν πιο φιλικά προς τις αναζητήσεις.

Αν κάνετε μόνο αλλαγές στην τιμή ή την ποσότητα, μπορείτε να αφήσετε το Quick Edit και να χρησιμοποιήσετε τον ενσωματωμένο editor. Απλά, τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από το πεδίο της τιμής ή της ποσότητας και κάντε κλικ στο εικονίδιο του μολυβιού που εμφανίζεται.

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Quick Edit σε συνδυασμό με τα νέα φίλτρα, μπορείτε να κερδίσετε χρόνο, ιδίως οι πωλητές που διαθέτουν καταστήματα με μεγάλο εύρος προϊόντων. Φιλτράρετε ανά section του καταστήματος, tags, κατάσταση του listing ή προφίλ αποστολής για να περιορίσετε τα αποτελέσματα και να βρείτε γρήγορα τα προϊόντα που θέλετε να επεξεργαστείτε.


Δείτε με μια ματιά την απόδοση των listing σας

Ο νέος Listing Manager σας δίνει τη δυνατότητα να λάβετε εξυπνότερες αποφάσεις για το ποια items πρέπει να επαναφοδιάσετε με το βελτιωμένο button για τα στατιστικά. Κάντε κλικ στο button Stats που βρίσκεται στην κορυφή της σελίδας για να δείτε ενημερωμένα στατιστικά για όλα τα listings σας χωρίς να εγκαταλείψετε τον Listing Manager.

Έχοντας τη δυνατότητα να δείτε τα στατιστικά όλων των items με μια ματιά, σας προσφέρει μια καθαρή εικόνα του πως συμπεριφέρονται τα items, το ένα σε σύγκριση με το άλλο. Μπορεί να εκπλαγείτε από αυτά που θα μάθετε. Πριν τη χρήση του νέου Listings Manager, η Gail νόμιζε ότι γνώριζε ποια items στο κατάστημά της είχαν υψηλές και χαμηλές επιδόσεις. Για παράδειγμα, η Gail δεν σχεδίαζε να ανανεώσει το Earth Goddess Soap. Αλλά, με μία προσεκτικότερη εξέταση, συνειδητοποίησε ότι το προϊόν είχε πουληθεί 14 φορές και ήταν στο ίδιο επίπεδο με μερικά από τα πιο δημοφιλή είδη της και έτσι αποφάσισε να ανανεώσει το listing. Από την άλλη μεριά, ορισμένα items που πίστευε ότι πήγαιναν καλά, αποδείχτηκε ότι ήταν λιγότερο δημοφιλή. Με τα στατιστικά της περισσότερο ορατά, η Gail παίρνει τώρα γρήγορες, ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το ποια items θα ανατροφοδοτήσει ή όχι.


maninthemoon-listing
Η Gail του Man in the Moon Herbs ανανέωσε το listing του καταστήματός της που αφορά το σαπούνι This Earth Goddess, αφού τα στατιστικά αποκάλυψαν ότι είχε περισσότερα κλικ, favorites και πωλήσεις από αυτές που περίμενε.


Αποφύγετε τα μη απαραίτητα βήματα

Ο νέος Listings Manager επιτρέπει την πραγματοποίηση πολλών ενεργειών από ένα μόνο σημείο. Για παράδειγμα, τα sections του καταστήματος εμφανίζονται πλέον στον Listing Manager, αντί σε μία ξεχωριστή σελίδα. Μία επιπρόσθετη επιλογή μαζικής επεξεργασίας σας επιτρέπει να μετακινήσετε γρήγορα πολλαπλά προϊόντα σε ένα section χωρίς να εγκαταλείψετε τον Listings Manager. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε με την επιλογή 'No section' προκειμένου να δείτε αν έχετε ξεχάσει να προσθέστε ένα προϊόν σε ένα section.

Τώρα, όταν έρθει η ώρα να προσθέσετε tags σε κάθε προϊόν, ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στο ανεβοκατέβασμα της σελίδας για να δείτε τον τίτλο του listing, επειδή αυτός παραμένει στο κάτω μέρος της σελίδας, ανεξαρτήτως του σημείου της σελίδας στο οποίο βρίσκεστε. Το καλούμενο sticky footer (σταθερό footer) περιλαμβάνει τα buttons publish (έκδοση), cancel (ματαίωση) και preview (προεπισκόπιση) του listing ή το save as a draft (αποθήκευση ως πρόχειρο).

Για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που ανεβάζουν συχνά items, η παράλειψη του βήματος preview (προεπισκόπισης) μπορεί να τους εξοικονομήσει χρόνο. Με αυτό κατά νου, κάναμε προαιρετικό το βήμα της προεπισκόπισης.


Αλλάξτε την εμφάνιση του καταστήματός σας εν κινήσει

Οι καλές φωτογραφίες των προϊόντων είναι κρίσιμες για την επιτυχία του καταστήματός σας. Ο νέος Listings Manager σας παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο στην εμφάνιση του καταστήματός σας, επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε την thumbnail εικόνα κάθε item χωρίς να περάσετε από το στάδιο της προεπισκόπισης. Τώρα μπορείτε να προσαρμόσετε τα thumbnails από την ενότητα των εικόνων του listing της σχετικής φόρμας επεξεργασίας. Έχετε ποτέ ανεβάσει μία φωτογραφία και μετά να διαπιστώσετε ότι χρειάζεται περικοπή; Το νέο εργαλείο φωτογραφικού cropping σας επιτρέπει να περικόψετε τη φωτογραφία κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των listings, χωρίς να χρειάζεται να διαγράφετε, να επεξεργάζεστε και να ανεβάζετε εκ νέου την εικόνα.


Πρωτότυπο κείμενο: Audrey Manning, απόδοση: GiannisBothos .