Now that summer is around the corner we all want to spend less time in the kitchen cooking-well at least I know I do! So here is a very easy recipe for sardines by the lovely Maro from Akamatra
The easiest ever oven baked sardines by Akamatra
Ingredients
1kg Sardines
3 lemons
1 cup parsley
Salt
Pepper
Olive oil
Remove scales and intestines from the sardines, leaving heads intact. Wash the thoroughly. Salt and pepper them according to taste and lay them on a pan. Add the olive oil and the chopped parsley.
Slice the 2 lemons in thin slices and place them on top of the sardines. Pour over the juice from the remaining lemon. Bake them for 20 minutes at 180 degrees. You can add some water while they are cooking if they seem too dry.
Πανεύκολες σαρδελες στο φουρνο από την Akamatra
Ενα κιλο σαρδελες
3 Λεμονια
1 κούπα μαϊντανό
πιπερι
αλατι
ελαιολαδο
Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε καλά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε ενα πυρίμαχο σκεύος. Τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Απο πάνω βάζουμε φέτες λεμονιού και το χυμό απο ενα λεμόνι. Τα ψήνουμε για 20 λεπτα σε 180 βαθμούς. Αν δούμε ότι στεγνώνουν πολύ στο ψήσιμο προσθέτουμε λίγο νερό.
The easiest ever oven baked sardines by Akamatra
Ingredients
1kg Sardines
3 lemons
1 cup parsley
Salt
Pepper
Olive oil
Remove scales and intestines from the sardines, leaving heads intact. Wash the thoroughly. Salt and pepper them according to taste and lay them on a pan. Add the olive oil and the chopped parsley.
Slice the 2 lemons in thin slices and place them on top of the sardines. Pour over the juice from the remaining lemon. Bake them for 20 minutes at 180 degrees. You can add some water while they are cooking if they seem too dry.
Με το καλοκαιράκι προ των πυλών, όλοι θέλουμε να περνάμε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο στην κουζίνα για μαγείρεμα. Η τουλάχιστον έτσι πιστεύω! Σήμερα λοιπόν έχουμε μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για σαρδέλες ψητές από την Μάρω του Akamatra
Πανεύκολες σαρδελες στο φουρνο από την Akamatra
Ενα κιλο σαρδελες
3 Λεμονια
1 κούπα μαϊντανό
πιπερι
αλατι
ελαιολαδο
Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε καλά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε ενα πυρίμαχο σκεύος. Τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Απο πάνω βάζουμε φέτες λεμονιού και το χυμό απο ενα λεμόνι. Τα ψήνουμε για 20 λεπτα σε 180 βαθμούς. Αν δούμε ότι στεγνώνουν πολύ στο ψήσιμο προσθέτουμε λίγο νερό.