Friday, June 22, 2012

Savory Zucchini Pie

Savory Zucchini Pie by Antigoni from Animadesign

Savory Zucchini Pie
Ingredients
For the filling
1,5 kg zucchinis
4 scallions
300gr cheese of your liking (preferably feta cheese)
1 carrot and optionally 1 sweet red pepper
1 ½ yellow corn flour
1 eggs
1 cup sun dried tomatos
1 cup olive oil
1 cup pasley
2 large leafs of basil
Salt and pepper

For the crust
2 eggs,
1 cup of milk
200gr of gruyere cheese
 Ground nutmeg
Pepper
Wash and peel the zucchinis.
Grate them and place them in a drainer. Salt them and leave them to rest for 30 minutes so as to drain them from the fluids. Squeeze them 2 or 3 times.
Grate the carrot.
Finely chop the scallions, the sun dried tomatoes the pepper and the herbs. Mix them well all together in a large bowl and add the drained zucchinis.
Oil a 30cm diameter pan and scrape in the filling.
Preheat the oven 180 degrees Celsius
Mix the ingredients for the crust and spread them over the filling.
Bake for 45 minutes in 180 degrees until it gets a nice golden color.
Let it cool before serving.
It’s a great idea for a summer lunch or a buffet.


Κολοκυθόπιτα αλμυρή, χωρίς φύλλο από την Αντιγόνη του Animadesign

Προετοιμασία: 30’  ψήσιμο: 45’
Υλικά για τη γέμιση:
1,5 κιλό κολοκυθάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
300 γρ.διάφορα τυριά τριμμένα ( μπορεί να είναι και σκέτη φέτα, ή ποικιλία τυριών της αρεσκείας μας)
1 καρότο και  προαιρετικά μία κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 ½ φλ. Καλαμποκάλευρο ( δίνει ωραίο κίτρινο χρώμα). Το βρίσκουμε στο super market.
2 αυγά
1 φλ. Λιαστές ντομάτες
1 φλ. Ελαιόλαδο
½ ματσάκι δυόσμο
2 μεγάλα φύλλα βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
Υλικά για την κρούστα:
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
200 γρ. Γραβιέρα τριμμένη (ή άλλο τυρί, που λιώνει)
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
πιπέρι

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα ξύνουμε με οδοντωτό μαχαίρι για να καθαρίσουν καλά. Τα  τρίβουμε σε χονδρό τρίφτη, ή στο χονδρό μαχαίρι του μίξερ. Τα βάζουμε σε μεγάλο τρυπητό (των μακαρονιών), τα αλατίζουμε ελαφρά, με προσοχή, γιατί θα προσθέσουμε μετά τα τυριά, που είναι αλμυρά. Αφήνουμε τα κολοκύθια στο τρυπητό για 30’ να στραγγίσουν από τα υγρά τους. Τα πιέζουμε 2-3 φορές για να στραγγίσουν καλά.
Περνάμε από τον ίδιο τρίφτη και το καρώτο.
Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια  τις λιαστές ντομάτες, την πιπεριά και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια, όταν στραγγίσουν.
Λαδώνουμε ένα ταψί με 30 εκ. διάμετρο και βάζουμε μέσα τη γέμιση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180◦
Χτυπάμε τα υλικά της κρούστας και περιχύνουμε πάνω από τη γέμιση.
Ψήνουμε για 45’ στους 180◦, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Αφήνουμε οπωσδήποτε την πίτα να γίνει χλιαρή, ή κρύα πριν σερβίρουμε.
 Κόβεται σε ωραία κομμάτια, οπότε είναι καλή για τραπέζι, ή για μπουφέ.

4 comments:

  1. Yummyyyyyyyyy!!! I'll try it for sure!!

    ReplyDelete
  2. Par olo pou to metafrazetai se en toutois, einai diaforetiko.To corn flour xrisimopoieitai gia na desoume saltses, i gia gluka. H suntagi ginetai me aplo kalambokalevro, pou tha to vreite sta rafia mazi me ta alla alevra. Suntagi dokimasmeni kai nostimi.

    ReplyDelete
  3. Par olo pou to kalambokalvro metafrazetai se corn flour en toutois, einai diaforetiko.To corn flour xrisimopoieitai gia na desoume saltses, i gia gluka. H suntagi ginetai me aplo kalambokalevro, pou tha to vreite sta rafia mazi me ta alla alevra. Suntagi dokimasmeni kai nostimi.

    ReplyDelete

Thank you for your lovely words ♡

Pin It button on image hover