Thursday, May 22, 2014

Veal with red sauce and eggplants


Α very yummy dish from Loula K.(loulalalou):
Veal with red sauce and eggplants
Ingredients:
1/2 cup olive oil
1 1/2 kg veal meat cut into 2 inch cubes
1 onion finely chopped
4-5 crushed mature tomatoes
a bit of sugar
salt, pepper
1/2 cup olive oil
3-4 eggplants
1/2 cup finely chopped  parsley
Directions:
Cut the eggplants in large cubes, put them οn a strainer and sprinkle with salt so that they lose their bitterness.
Heat the olive oil in a large pan and add the veal until browned all over.Add the onion and then the crushed tomatoes,salt,pepper and sugar and  cook over low heat.
Let it simmer till the meat gets soft and the sauce becomes thick.
Rinse the eggplants well and dry them on kitchen paper.
Put the other cup of olive oil on the pan and fry them.
When the meat is ready, add into the pan the fried eggplants and the finely chopped parsley.
Stir slightly and let it simmer until the mixture is thick for 5-10 minutes.
Turn off the heat and serve!Sprinkle with a bit of finely chopped parsley.
GOOD LUCK!!!



Ένα πολύ λαχταριστό πιάτο από τη Λούλα Κ(loulalalou):
Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες
Υλικά:
1/2 κούπα λάδι
1 1/2  κιλό κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
λίγη ζάχαρη
αλάτι , πιπέρι
1/2 κούπα λάδι
3-4 μελιτζάνες
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Eκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος με αλάτι για να "ιδρώσουν" και να ξεπικρίσουν.
Βάζουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα να κάψει. Σοτάρουμε τα κομμάτια κρέατος ώστε να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Προς το τέλος ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Ξεπλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι και τις τηγανίζουμε.
Μόλις το κοκκινιστό κρέας είναι έτοιμο , προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις τηγανισμένες μελιτζάνες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.Ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε να σιγοβράσει και να "δέσει" για 5-10 λεπτά.
Σβήνουμε και μπορούμε να σερβίρουμε! Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!!!
See you next month with a new,yummy recipe!
Tα λέμε τον επόμενο μήνα με μια νέα,λαχταριστή συνταγή!

2 comments:

Thank you for your lovely words ♡

Pin It button on image hover