Cod with Wild Greens by Antigoni from Animadesign
Ingredients
1 kg salt cod
1,5 kg wild greens
4 leeks
4-5 scallions
4 tbs olive oil
½ cu of dill
3-4 tbs condensed tomato
paste
Salt and pepper to taste
Preparing the cod (3 days
earlier)
Cut the cod in portions,
place it in a strainer within a pot filled with water that should
cover the fish. This is the best way to remove the excess salt. We
keep it in the fridge for 3 days and change the water 6 times a day
replacing it with fresh water, keeping the fish covered.
Wash the wild greens and
boil them in lightly salted water until slightly tender. Strain them,
keeping a cup of their water to add it later if necessary.
In a pot heat the oil and
saute the scallions. Add the leeks, the dill finelly chopped and the
tomato paste. Stir all together, add the cod and some pepper.
Let them shimmer for 10
minutes. If necessary add some of the greens water. Ready to serve!
Μπακαλιάρος με χόρτα από την Αντιγόνη του Animadesign
1 κιλό μπακαλιάρος
φιλέτο παστός
1,5 κιλό χόρτα ( παπαρούνες,
καυκαλίθρες, ζωχούς) (mountain
greens)
4 πράσσα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ ματσάκι άνηθος
3-4 κουτ. σούπας πελτές
τομάτας
Αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία του
μπακαλιάρου (3 ημέρες):
Κόβουμε τον μπακαλιάρο
σε μερίδες, τον βάζουμε σε τρυπητό και
το τρυπητό μέσα σε δοχείο με νερό, να
σκεπάζει το ψάρι. Με αυτό τον τρόπο το
αλάτι κατακάθεται στον πάτο του δοχείου
και ξαλμυρίζεται καλά το ψάρι. Το κρατάμε
στο ψυγείο επί 3 ημέρες, πετώντας το
νερό 6 φορές την ημέρα και βάζοντας
φρέσκο νερό, ώστε να μένει σκεπασμένο
με νερό το ψάρι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε
τα χόρτα. Τα βράζουμε σε άφθονο, ελαφρά
αλατισμένο νερό μέχρι να μισοβράσουν.
Τα σουρώνουμε, κρατώντας μία κούπα από
το νερό τους, ώστε να την προσθέσουμε,
αν χρειαστεί, αργότερα .
Βάζουμε το λάδι στην
κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τα πράσσα, τον άνηθο
ψιλοκομμένο και τον πελτέ τομάτας.
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε
τα χόρτα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε
τον μπακαλιάρο και πιπέρι.
Βράζουμε για 10 λεπτά
όλα τα υλικά μαζί. Αν χρειαστεί,
συμπληρώνουμε λίγο-λίγο από το νερό των
χόρτων.