Chickpeas with Wild Greens from Antigoni of Animadesign
Ingredients
2 tablespoons olive oil
½ batch of dill
1 batch of myroni - Shepherd’s needles (Scandix pectin veneris) aromatic greens (if you can’t find it then use parsley instead)
4-5 scallions
½ condensed tomato juice
2 laurel leaves
1 teaspoon cumin
Salt and pepper
Let the dried chickpeas in water overnight. (if you use canned chickpeas
skip this part)
Meanwhile, wash the wild greens and the herbs and finely chop them.
Heat olive oil in a pan and sauté the scallions. Add the greens and sauté them as well.
Add the tomato juice and salt. Stir them well until they are softened.
Add the boiled chickpeas, cumin and pepper, stir them well and if necessary add some water from the boiled chickpeas. Let them boil for a minute or so, until all the flavors are well blended.
Υλικά
Βάζουμε σε νερό τα ρεβίθια
από το βράδυ .
Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε χύτρα με νερό να τα σκεπάζει . Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40’. Προσέχουμε να μην λιώσουν. Προς το τέλος, αλατίζουμε ελαφρά.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα. Ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά και τα αρωματικά.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε τα
κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε τα χορταρικά και τα σωτάρουμε και αυτά
ελαφρά. Προσθέτουμε τον χυμό τομάτας και αλάτι. Ανακατεύουμε και βράζουμε
μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε μέσα στα βρασμένα χορταρικά τα ρεβύθια, κύμινο και πιπέρι. Ανακατεύουμε και , αν χρειασθεί, προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό των ρεβυθιών.
Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί 2-3 βράσεις για να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.
Ingredients
500 gr chickpeas
1 kg wild greens 2 tablespoons olive oil
½ batch of dill
1 batch of myroni - Shepherd’s needles (Scandix pectin veneris) aromatic greens (if you can’t find it then use parsley instead)
4-5 scallions
½ condensed tomato juice
2 laurel leaves
1 teaspoon cumin
Salt and pepper
After 8 to 12 hours drain them and place them in a pot covering them with
fresh water. Add the laurel leaves and let them cook on medium heat for 40
minutes. Be careful not to overcook them! Salt them according to taste.
Meanwhile, wash the wild greens and the herbs and finely chop them.
Heat olive oil in a pan and sauté the scallions. Add the greens and sauté them as well.
Add the tomato juice and salt. Stir them well until they are softened.
Add the boiled chickpeas, cumin and pepper, stir them well and if necessary add some water from the boiled chickpeas. Let them boil for a minute or so, until all the flavors are well blended.
Ρεβίθια με άγρια χόρτα από την Αντιγόνη του Animadesign
500 γρ. Ρεβίθια
1 κιλό άγρια χόρτα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μυρώνια ( αρωματικά χόρτα)
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ πακέτο συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. τσ. Κύμινο
Αλάτι και πιπέρι1 κιλό άγρια χόρτα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μυρώνια ( αρωματικά χόρτα)
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ πακέτο συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. τσ. Κύμινο
Εκτέλεση
Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε χύτρα με νερό να τα σκεπάζει . Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40’. Προσέχουμε να μην λιώσουν. Προς το τέλος, αλατίζουμε ελαφρά.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα. Ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά και τα αρωματικά.
Ρίχνουμε μέσα στα βρασμένα χορταρικά τα ρεβύθια, κύμινο και πιπέρι. Ανακατεύουμε και , αν χρειασθεί, προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό των ρεβυθιών.
Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί 2-3 βράσεις για να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.