Spaghetti with zucchini and feta sauce by Elisavet from Pergamondo
Ingredients (for 4)
1 kg spaghetti
2 onions
6 zucchini
3 red sweet pepper
2 teaspoons dry peppermint
1 teaspoon dry oregano
½ kg feta cheese
salt
black pepper
olive oil
Directions In a large pot with boiling water cook spaghetti until al dente. Meanwhile, chop the zucchini and onions. Grate the red sweet peppers using the cheese grater in a deep dish or bowl so you can collect their juice too. Chop the feta cheese.
Put some olive oil in a deep pan or pot covering the bottom of the pot. Sauté the chopped onions and after a while add the zucchini. Let them sauté for a while and add the grated peppers with their juice. Add some water from the pot where spaghetti is boiling and let them all cook together. Add peppermint, oregano, salt (not too much because feta cheese is quite salty) and black pepper. Drain spaghetti and put it back in the pot.
Add the sauce and feta cheese. Toss pasta with the sauce to coat evenly and… serve!
Σπαγγέτι με κολοκυθάκια και φέτα από την Ελισαβετ του Pergamondo
(με βάση συνταγή της Ντίνας Νικολάου)
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό σπαγγέτι
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
6 μέτρια κολοκυθάκια
3 πιπεριές Φλωρίνης
2 κ.γ. ξερός τριμμένος δυόσμος
1 κ.γ. ξερή τριμμένη ρίγανη
½ κιλό φέτα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα για να βράσουμε τα σπαγγέτι.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Τρίβουμε της πιπεριές Φλωρίνης στον τρίφτη μέσα σε ένα μπωλ ή βαθύ πιάτο για να κρατήσουμε και τα υγρά τους. Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Μόλις μαλακώσουν λίγο, ρίχνουμε τις τριμμένες πιπεριές με τα υγρά τους. Προσθέτουμε λίγο νερό από τα σπαγγέτι που βράζουν και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Προς το τέλος, ρίχνουμε το δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι (όχι πολύ γιατί θα μπει και η φέτα) και πιπέρι. Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στα σπαγγέτι και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε και… σερβίρουμε!
Ingredients (for 4)
1 kg spaghetti
2 onions
6 zucchini
3 red sweet pepper
2 teaspoons dry peppermint
1 teaspoon dry oregano
½ kg feta cheese
salt
black pepper
olive oil
Directions In a large pot with boiling water cook spaghetti until al dente. Meanwhile, chop the zucchini and onions. Grate the red sweet peppers using the cheese grater in a deep dish or bowl so you can collect their juice too. Chop the feta cheese.
Put some olive oil in a deep pan or pot covering the bottom of the pot. Sauté the chopped onions and after a while add the zucchini. Let them sauté for a while and add the grated peppers with their juice. Add some water from the pot where spaghetti is boiling and let them all cook together. Add peppermint, oregano, salt (not too much because feta cheese is quite salty) and black pepper. Drain spaghetti and put it back in the pot.
Add the sauce and feta cheese. Toss pasta with the sauce to coat evenly and… serve!
(με βάση συνταγή της Ντίνας Νικολάου)
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό σπαγγέτι
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
6 μέτρια κολοκυθάκια
3 πιπεριές Φλωρίνης
2 κ.γ. ξερός τριμμένος δυόσμος
1 κ.γ. ξερή τριμμένη ρίγανη
½ κιλό φέτα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα για να βράσουμε τα σπαγγέτι.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Τρίβουμε της πιπεριές Φλωρίνης στον τρίφτη μέσα σε ένα μπωλ ή βαθύ πιάτο για να κρατήσουμε και τα υγρά τους. Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Μόλις μαλακώσουν λίγο, ρίχνουμε τις τριμμένες πιπεριές με τα υγρά τους. Προσθέτουμε λίγο νερό από τα σπαγγέτι που βράζουν και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Προς το τέλος, ρίχνουμε το δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι (όχι πολύ γιατί θα μπει και η φέτα) και πιπέρι. Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στα σπαγγέτι και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε και… σερβίρουμε!