Wednesday, September 14, 2011

Easy tart with ananas and bananas

An easy and yummy recipe from Eve (CreationsbyEve)


 Ingredients:
1 roll tart dough
2 bananas
6 slices pineapple (fresh or canned)
Juice of one lime or lemon
100 gr. Sugar
100 gr. Grated coconut
120 gr. Soft butter
1 tsp corn flour
1 egg
150 ml cream
2 tbsp rum



Butter a baking pan for tarts with 20 gr. from the butter. Preheat oven to 180 degrees and spread the dough in pan.

In a bowl mix the coconut, 70 gr. of the butter, corn flour and half of the sugar. Stir with a spatula and add the cream, eggs and rum. Continue mixing until you obtain a homogeneous cream.
Spread the mixture on the tart dough and bake for about 30-40 minutes until the cream is cooked. 
Peel bananas, cut into slices and sprinkle them with lime or lemon. Cut pineapple slices into small pieces. Heat 30 gr. butter in a pan, add the fruits, sprinkle with remaining sugar and caramelize.

Allow to cool in pan. Remove the tart from the oven and let it cool before you remove it from the pan.


Sprinkle the dough with the caramelized fruits.

Ευκολη τάρτα με ανανά και μπανάνα απο την Ευα (CreationsbyEve)


Υλικά:
1 ρολό ζύμης για τάρτα
2 μπανάνες
6 φέτες ανανά (φρέσκες ή κονσέρβα)
Χυμό από ένα λάιμ ή ένα λεμόνι
100 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. Τριμμένη καρύδα
120 γρ. Μαλακό βούτυρο
1 κ.γ. κορν φλάουρ
1 αβγό
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ρούμι


Eκτέλεση:

Βουτυρώστε ένα ταψάκι για τάρτες με 20 γρ. Από το βούτυρο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνετε τη ζύμη στο ταψάκι.

Σε μια σαλατιέρα αναμίξτε την καρύδα, 70 γρ. Βούτυρο, το κορν φλάουρ και τη μισή ζάχαρη. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα και προσθέστε την κρέμα, το αβγό και το ρούμι.
Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή κρέμα. Αδειάστε το μείγμα στη ζύμη της τάρτας και ψήστε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η κρέμα.
Ξεφλουδίστε τις μπανάνες, κόψτε τις σε ροδέλες και ραντίστε τις με το λάιμ ή το λεμόνι. Κόψτε τις φέτες ανανά σε μικρά κομμάτια. Ζεστάνετε 30 γρ. Βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέστε τα φρούτα, πασπαλίστε τα με την υπόλοιπη ζάχαρη και καραμελώστε τα.
 Αφήστε τα να κρυώσουν μέσα στο τηγάνι. Βγάλτε την τάρτα από τον φούρνο αφήστε την να κρυώσει πριν να την ξεφορμάρετε. Γαρνιρετε την ζύμη με τα κρύα φρούτα.

15 comments:

  1. Looks DELICIOUS!!!!
    thanx for sharing! :-)

    ReplyDelete
  2. Yummmyy!!!!
    I will definitely try it!!!

    ReplyDelete
  3. OMG
    I just found the kilos I had lost as I looked the pictures!!!!!

    ReplyDelete
  4. μ αρεσει που η συνταγη ειναι γραμμενη και στα ελληνικα ;)))
    φαινεται πολυ νοστιμη γκνιαμμμ !!!!!!

    ReplyDelete
  5. Oh no, nope this is not going to work, oh no no no...I keep telling you I am on a diet...I am afraid this is the end for us...we must take our separate ways now...

    bye...

    ReplyDelete
  6. "drools" I just love pineapple!!! This recipe looks delicious, will definately try it!

    ReplyDelete
  7. It looks great and sounds great too!

    ReplyDelete
  8. ox ox ox...tin vlepo tin kouzina m na vomvardizetai!8a to dokimaso....:P

    ReplyDelete
  9. deixnei teleia! Isos kapote katafero na ti dokimaso. Se eyxaristoume Eva!!!

    ReplyDelete
  10. Τέλεια συνταγή! Thank you so much for sharing!

    ReplyDelete
  11. Hello! I would like to invite you to GIVEAWAY!
    http://romantic-wonders.blogspot.com/2011/09/first-romantic-wonders-giveaway.html
    I will be very glad for your participate!

    ReplyDelete
  12. is it ok for your diet?? yummy!!! :)

    ReplyDelete
  13. ωραια φαινεται! θα την δοκιμασω!!

    ReplyDelete

Thank you for your lovely words ♡

Pin It button on image hover