Ice Tea with SpearMint Syrup by AnimaDesign
We fill a large pitcher with water and place in it 6 tea bags.
We don’t boil the water but instead we leave it in the sun for 3 hours. That way the tea remains crystal clear and doesn’t get cloudy when cold. Once the tea is read, we remove the tea bags and place the pitcher in the fridge.
For the spearmint syrup we use 2 cups of water and 2 cups of sugar in a small pot and bring to a boil for about 10 minutes. The longer it boils, the thicker it will get.
We remove it from the fire and add a cup of fresh spearmint leaves (leaves only and washed thoroughly). Let the spearmint in until the syrup is cold. Remove the leaves and the syrup is ready to use! We can keep it in the fridge.
To serve, pour in a tall glass the ice tea and add the syrup according to taste. Garnish with a slice of lemon and a spearmint leaf.
Κρύο τσάι με σιρόπι δυόσμου απο Animadesign
Σε μία μεγάλη κανάτα βάζουμε νερό από τη βρύση και 6 φακελάκια τσάι.
Δεν βράζουμε το νερό, αλλά αφήνουμε την κανάτα στον ήλιο για 3 ώρες.Μ’ αυτό τον τρόπο δεν θαμπώνει το τσάι όταν κρυώσει. Οταν γίνει το τσάι, βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα φακελάκια.
We fill a large pitcher with water and place in it 6 tea bags.
We don’t boil the water but instead we leave it in the sun for 3 hours. That way the tea remains crystal clear and doesn’t get cloudy when cold. Once the tea is read, we remove the tea bags and place the pitcher in the fridge.
For the spearmint syrup we use 2 cups of water and 2 cups of sugar in a small pot and bring to a boil for about 10 minutes. The longer it boils, the thicker it will get.
We remove it from the fire and add a cup of fresh spearmint leaves (leaves only and washed thoroughly). Let the spearmint in until the syrup is cold. Remove the leaves and the syrup is ready to use! We can keep it in the fridge.
To serve, pour in a tall glass the ice tea and add the syrup according to taste. Garnish with a slice of lemon and a spearmint leaf.
Κρύο τσάι με σιρόπι δυόσμου απο Animadesign
Σε μία μεγάλη κανάτα βάζουμε νερό από τη βρύση και 6 φακελάκια τσάι.
Δεν βράζουμε το νερό, αλλά αφήνουμε την κανάτα στον ήλιο για 3 ώρες.Μ’ αυτό τον τρόπο δεν θαμπώνει το τσάι όταν κρυώσει. Οταν γίνει το τσάι, βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα φακελάκια.
Για το σιρόπι, βάζουμε 2 κούπες νερό και 2 κούπες ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε για 10’. Οσο περισσότερο το βράσουμε, τόσο πιό πυκνό θα γίνει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα στο σιρόπι ένα ματσάκι φρέσκο δυόσμο, που το έχουμε πλύνει καλά και έχουμε κόψει τα κοτσάνια του. Αφήνουμε τον δυόσμο μέσα στο σιρόπι μέχρι να κρυώσει. Αφαιρούμε τον δυόσμο και το σιρόπι είναι έτοιμο. Το διατηρούμε σε κανάτα στο ψυγείο.Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε ένα ψηλό ποτήρι παγάκια, προσθέτουμε τσάι και σιρόπι κατά βούληση, γαρνίρουμε με φέτα λεμόνι και ένα φυλλαράκι δυόσμο.