Chocolate and Lemon

Chocolate and lemon 
From Stella of StellaCreations




The base
250gr of petit beurre biscuits
300gr chocolate
200gr butter
4 tbs cognac (if you like it)
2 tbs cocoa
3 tbs granulated sugar
2 eggs
2 vanillas 

Mix the butter and sugar until they are fluffy. Add the eggs one at a time, the vanilla extract, the cognac. Beat in a slow speed and then add the cocoa

Add the biscuits in the mixture and the chocolate melted.

On a lined pan scrape the mixture, spread it evenly and place it in the fridge to cool.

Lemon cream
250 gr heavy cream
1 tsp condensed milk
1 vanilla
juice from 1 lemon
lemon peel 
1 sachet of lemon jello
a little powered sugar


In a bowl mix the heavy cream with the sugar. Add the milk, lemon juice and peel plus the jello that you have diluted in cup of warm water.
Spread it on top of the biscuit base and put back in the fridge.

During summer you can ever place it in the freezer.
Its very yummy and the kids (young and old) love it!


Σοκολατα και Λεμονι απο την Στέλλα του StellaCreations

η βάση
250 γρ Ī¼Ļ€Ī¹ĻƒĪŗĻŒĻ„Ī± πτι μπερ
300 γρ ĪŗĪæĻ…Ī²ĪµĻĻ„ĪæĻĻĪ±
200 γρ Ī²ĪæĻĻ„Ļ…ĻĪæ
4 κουταλιές ĻƒĪæĻĻ€Ī±Ļ‚ κονιάκ (προαιρετικά)
2 κουταλιές ĻƒĪæĻĻ€Ī±Ļ‚ κακάο
3 κουταλιές ĻƒĪæĻĻ€Ī±Ļ‚ ζάχαρη
2 αβγά
2 βανίλιες


ĪµĪŗĻ„Ī­Ī»ĪµĻƒĪ·
Χτυπάμε ĻƒĻ„Īæ μίξερ το Ī²ĪæĻĻ„Ļ…ĻĪæ και τη ζάχαρη καλά να Ī±Ļ†ĻĪ±Ļ„Ī­ĻˆĪæĻ…Ī½.  Ī”ίχνω ολόκληρα ένα ένα τα αβγά,  Ļ„ις βανίλιες,  Ļ„Īæ κονιάκ,  Ļ‡Ī±Ī¼Ī·Ī»ĻŽĪ½Ļ‰ την Ļ„Ī±Ļ‡ĻĻ„Ī·Ļ„Ī± και ρίχνω το κακάο.

Ī ĻĪæĻƒĪøĪ­Ļ„Ļ‰ τα Ī¼Ļ€Ī¹ĻƒĪŗĻŒĻ„Ī± ĻƒĻ„Īæ μίγμα και τη ĻƒĪæĪŗĪæĪ»Ī¬Ļ„Ī± λυωμένη.

Ī£Ļ„ĻĻŽĪ½Ļ‰ μια λαΓόκολλα σ ένα Ļ„Ī±ĻˆĪ¬ĪŗĪ¹ Ļ€Ī±ĻĪ±Ī»Ī»Ī·Ī»ĻŒĪ³ĻĪ±Ī¼Ī¼Īæ και Ī±Ļ€Ī»ĻŽĪ½Ļ‰ το μίγμα.  Ī¤Īæ Ļ„ĪæĻ€ĪæĪøĪµĻ„ĻŽ ĻƒĻ„Īæ ĻˆĻ…Ī³ĪµĪÆĪæ.


Ī· κρέμα Ī»ĪµĪ¼ĪæĪ½Ī¹ĪæĻ

250 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτάκι γάλα Ī¶Ī±Ļ‡Ī±ĻĪæĻĻ‡Īæ
1 βανίλια
Ļ‡Ļ…Ī¼ĻŒ Ī±Ļ€ĻŒ μισό λεμόνι
Ī¾ĻĻƒĪ¼Ī± Ī»ĪµĪ¼ĪæĪ½Ī¹ĪæĻ
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
λίγη άχνη


ĪµĪŗĻ„Ī­Ī»ĪµĻƒĪ·

Σε ένα μπωλ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη.
Ī ĻĪæĻƒĪøĪ­Ļ„Ļ‰ το Ī¶Ī±Ļ‡Ī±ĻĪæĻĻ‡Īæ γάλα,  Ļ„Īæ Ļ‡Ļ…Ī¼ĻŒ Ī»ĪµĪ¼ĪæĪ½Ī¹ĪæĻ,  Ļ„Īæ Ī¾ĻĻƒĪ¼Ī± και το ζελέ που το έχω Ī“Ī¹Ī±Ī»ĻĻƒĪµĪ¹ σε ένα φλυτζάνι καφέ Ī¶ĪµĻƒĻ„ĻŒ νερό.

Το ĻƒĻ„ĻĻŽĪ½Ļ‰ επάνω Ī±Ļ€ĻŒ τη βάση και ξαναβάζω ĻƒĻ„Īæ ĻˆĻ…Ī³ĪµĪÆĪæ.
Αν Ī²ĻĪ¹ĻƒĪŗĻŒĪ¼Ī±ĻƒĻ„Īµ ĻƒĻ„Ī·Ī½ καρΓιά του ĪŗĪ±Ī»ĪæĪŗĪ±Ī¹ĻĪ¹ĪæĻ το Ļ€Ī±Ī³ĻŽĪ½ĪæĻ…Ī¼Īµ ĻƒĻ„Ī·Ī½ ĪŗĪ±Ļ„Ī¬ĻˆĻ…Ī¾Ī·,  Ļ„ου πάει Ļ€ĪæĪ»Ļ :)

Είναι Ļ€ĪæĪ»Ļ Ī½ĻŒĻƒĻ„Ī¹Ī¼Īæ και τα παιΓιά  (μικρά και μεγάλα)  Ļ„Īæ Ī»Ī±Ļ„ĻĪµĻĪæĻ…Ī½.