Oreo Cookie Cheesecake


Oreo Cookie Cheesecake from Stella of Stella Creations


Base
300gr Oreo cookies
60-70gr melted butter

Filling
500gr cream cheese
175gr sugar
1 tbs corn flour
3 eggs
225gr yogurt 10% fat
2 medium bananas (ripe)

Sauce
1 sachet chocolate sauce
1 sachet caramel sauce

Preheat the oven at 160 C
Remove the stuffing from the cookies and pulverize them  in a blender.
Mix them with the butter in a bowl until you have a smooth mixture.
Line a cake pane with non-stick paper and press on it the cookie mixture.
Place the pan in the freezer.
In a bowl cream the bananas until smooth.
In a mixer beat well the sugar with the cheese for 2-3 minutes. Lower the speed and add the corn flour and the eggs one at a time. Add the yogurt and the bananas. Mix until smooth.
Place the cream on top of the cookie base.  Bake in the middle of the oven at 160 C for 40-45 minutes. The center of the cake must appear a bit shaky. Leave the cheesecake in the oven until it cools. After it cools, place it in the fridge for 4 hours or more.
Serve with the chocolate and caramel sauce.

Heaven!!!


Oreo Cookie Cheesecake από την Στέλλα of Stella Creations


Βάση
300 γρ. μπισκότα αλατίνη τύπου oreo (αν θέλετε πιο πλούσια βάση ή να τη σηκώσετε και στο πλάι βάλτε τα διπλά)
60-70 γρ βούτυρο λιωμένο


Γέμιση

500 γρ. τυρί philadelfia
175 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
3 αβγά
225 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά
2 μέτριες μπανάνες (τις αφήνω περίπου μια εβδομάδα να ωριμάσουν καλά)

 Σάλτσα

ένα φακελάκι σως σοκολάτας
ένα φακελάκι σως καραμέλλας

Εκτέλεση


Βάση

προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 οC
Καθαρίστε τα μπισκότα από τη γέμιση τους και βάλτε τα στο μπλέντερ για να γίνουν σκόνη.
Ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με το βούτυρο ώστε το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.  Στρώστε μια λαδόκολα στον πάτο της φόρμας και πιέστε επάνω το μείγμα των μπισκότων.  Βάλτε το ταψάκι στην κατάψυξη.

Γέμιση

Σ΄ένα μπολ λιώστε καλά τις μπανάνες σχεδόν σε αλοιφή.
Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το τυρί για 2-3 λεπτά.
Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε το κορν φλάουρ κι ένα ένα τα αβγά.  Τελειώστε με το γιαούρτι και τις μπανάνες.  Χτυπήστε μέψρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώστε στη βάση των μπισκότων το μείγμα του τυριού.  Ψήστε στη μέση του φούρνου στους 160 οC για 40-45 λεπτά.  Το κέντρο θα πρέπει να κουνιέται λίγο.  Αφήστε το cheececake να κρυώσει μέσα στο φούρνο για να μη σπάσει η επιφάνεια του.
Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για πάνω από 4 ώρες
Σερβίρετε με τις σως καραμέλας και σοκολάτας!

Είναι πανεύκολο και ''κόλαση''! Η Στέλλα εμπνεύστηκε την συνταγή από εδω!