Chocolate Ganache cookies

Chocolate cinnamon ganache cookies by Nafsika

Ingredients for about 3 dozen

1 cup (2 sticks) unsalted butter
2/3 cup brown sugar
1 teaspoon vanilla extract
2-1/2 cups all-purpose flour
1/4 cup cocoa powder
1 egg, at room temperature, lightly beaten

170 gr bittersweet or semisweet chocolate, finely chopped
3/4 cup heavy cream
1/2 teaspoon cinnamon
Powdered sugar


Melt butter and brown sugar in a medium saucepan, stirring occasionally.  Remove from heat, add the vanilla, and let cool completely.

Sift together flour and cocoa powder.  Add to cooled butter mixture, along with the egg, and mix until combined.  Do not overmix.
Divide dough in half, wrap in plastic, and chill for at least 30 minutes.

Preheat the oven to 180 degrees and generously flour a board or work surface.  Whack the dough a few times if it's hard,then roll out to 1/4" thickness.  Stamp out hearts with a heart-shaped cookie cutter (if you don't have cookie cutters you can use a water glass)
Re-roll scraps as necessary.  (don't leave dough at room temperature for too long)

Place cookies on a parchment-lined baking sheet, and bake for 8 or 9 minutes.  Transfer to a rack to cool.

Ganache filling

To make ganache, place chopped chocolate in a bowl.  Heat cream to a bare simmer, then pour over chocolate and set aside for five minutes, at which time give it a nice, steady stir until the chocolate dissolves and melts into a smooth, chocolaty cream.  Add the cinnamon , or ground cinnamon to taste.  Cool until thick.  This may take a while (20 minutes, 30 minutes, longer), so relax.
Sandwich the ganache between two cookies, sprinkle with powdered sugar, and serve.

Κουλουράκια σοκολάτας με γέμιση γκαναζ από την Nafsika


Υλικά για περίπου 3 ντουζίνες
 1 κουπα βούτυρο ανάλατο
2/3 κουπας καστανη ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
2-1/2 κουπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας κακάο
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένο ελαφρά

170 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
3/4  κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι κανέλλα
Ζάχαρη άχνη

Λιώνετε το βούτυρο και την ζάχαρι σε ενα μέσαιο κατσαρολάκι, ανακατεύοντας σταδιακά. Απομακρύνετε από τη φωτία, προσθέστε την βανίλια και αφήστε να κρυώσουν τελέιως.
Κοσκινήστε μαζί το αλεύρι με το κακάο. Προσθέστε το μίγμα του βουτύρου μαζί με το αυγό και ανακατέψτε μεχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
 Μην δουλέψετε πολύ την ζύμη.
Χωρίστε την ζύμη σε δύο μέρη, τυλίξτε την με μεβράνη και βάλτε την στο ψυγέιο τουλάχιστον 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
 Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε την ζύμη σε πάχος περίπου 0.6 εκατοστα. Με το κουπ πατ σε σχήμα καρδούλα κόβετε τα κουλουράκια (αν δεν έχετε κουπ πατ χρησιμοποίειστε ενα ποτήρι). Τα υπολείματα τα ξαναζυμώνετε μαζί και τα ξανανοιγέτε όσες φορές χρειαστεί. Η ζύμη θα πρέπει να μην ζεσταθεί πολύ.
 Ψήστε σε αντικολλητικό χαρτί για 8 με 9 λεπτά και μετα αφήστε τα να κρυώσουν.

Για την γέμιση


Κοψτέ σε μικρούς κύβους την σοκολάτα και βάλτε την σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα και στην συνέχεια την περιχύνετε πάνω από την σοκολάτα. Μετά από 5 λεπτά ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Προσθέστε την κανέλα και αφήστε να κρυώσει καλά (20 με 30 λεπτά).
Γεμίστε τα κουλουράκια, στολίστε τα με την άχνη ζάχαρη και σερβείρετε.