Homemade Pesto Sauce

Pesto sauce from Mary Sidirom

1 cup of virgin olive oil
30-40 gr/1,06-1,41 ounces of fresh basil leaves
100gr/3,53 ounces of parmesan cheese, graded.
30-40 g/1,06-1,41 ounces of pine nuts
1-3  cloves garlic
Salt
Pepper



One of my favorite sauces is the basil pesto sauce because it is so fast and easy to make, yet so delightfully tasty, nutritious and healthy. You can use it with pasta but also as a dressing for your sandwiches and green salads and any other way you can imagine and you can carry a little bit of sunshine in your meals.
For the preparation you just need to mash all the ingredients together in your blender, although it is better to add gradually the rest of the ingredients in the olive oil and taste it often until you achieve the mix that you prefer. In the original recipe the pine nuts are roasted but I prefer them raw because thus they retain their nutritional value.
You can preserve it for many days in a jar in your fridge.
Bon appétit.


 Pesto sauce απο την Μαρία Sidirom
1 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
30-40 γραμμάρια φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
100 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα τριμμένη
30-40 γραμμάρια κουκουνάρι
1-3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μία από τις αγαπημένες μου σάλτσες είναι το πέστο βασιλικού. Δεν απαιτεί μαγείρεμα και είναι εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, ενώ είναι θαυμάσια αρωματικό και πολύ θρεπτικό και υγιεινό. Εκτός από τα μακαρόνια μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει σαν dressing σε σάντουιτς καθώς και σε πράσινες σαλάτες και όπου αλλού φανταστεί. Επίσης είναι τέλειο στα ψητά της προηγούμενης μέρας.
Για να το παρασκευάσετε απλά πολτοποιείτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ, ωστόσο προτείνω να προσθέτετε σταδιακά στο λάδι τα υπόλοιπα υλικά και να το δοκιμάζετε ώσπου να επιτύχετε τον συνδυασμό των γεύσεων που σας ικανοποιεί περισσότερο. Στην πρωτότυπη συνταγή το κουκουνάρι καβουρδίζεται ελαφρά, ωστόσο εγώ το προτιμώ ωμό γιατί διατηρεί καλύτερα την θρεπτική του αξία.
Διατηρείται για αρκετές μέρες σε βάζο στο ψυγείο
Καλή επιτυχία.