Thursday, July 17, 2014

Chocolate mint ice cream


Today's recipe is a cool and delicious ice cream from Dimitra, the recipe column editor (dimitrART)

INGREDIENTS:
2 cups of whole fat milk (do NOT use fat free milk)
2 cups of creme fraiche
(About) 2 cups fresh mint leaves
1/2 teaspoon of salt
1 cup of sugar
5-6 drops of green pastry color
1 cup of chocolate drops

DIRECTIONS:
1.Wash and dry the mint leaves.
2.Put the milk and mint leaves into a saucepan and warm it (The milk should not boil).
3.Leave the mint and the milk aside for about half an hour
4.Remove the mint leaves from the milk and then add into it the sugar and the salt.
5.Add the creme fraiche and the pastry color
6.Let it cool.
7.Put it in the freezer for about 7-8 hours. When you see that it has frozen a little then add the chocolate drops.
Good luck!
Dimitra

Η σημερινή συνταγή είναι από τη Δήμητρα, την υπεύθυνη της στήλης των συνταγών (dimitrART)

YΛΙΚΑ:
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα (ΜΗ χρησιμοποιήσετε γάλα με λίγα λιπαρά)
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
(Περίπου) 2 φλιτζάνια φύλλα φρέσκιας μέντας
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
5-6 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.Πλύντε και στεγνώστε τα φύλλα μέντας.
2.Βάλτε το γάλα και τα φύλλα μέντας σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν(Το γάλα δεν πρέπει να βράσει).
3.Αφήστε τη μέντα με το γάλα στην άκρη για περίπου μισή ώρα.
4.Αφαιρέστε τα φύλλα μέντας από το γάλα και μετά προσθέστε σε αυτό τη ζάχαρη και το αλάτι.
5.Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
6.Αφήστε το να κρυώσει.
7.Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη για περίπου 7-8 ώρες.Όταν δείτε ότι έχει παγώσει λίγο τότε προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας.
Καλή επιτυχία!
Δήμητρα

1 comment:

Thank you for your lovely words ♡

Pin It button on image hover