Easy and healthy raisin cake

Today's recipe is a very easy and healthy cake from Nafsika.





INGREDIENTS:
1 cup raisins
2 cups water
1/2 cup butter
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1 cup brown sugar
1/2 teaspoon ground cinammon
1/2 teaspoon ground nutmeg
1 cup chopped walnuts
1 3/4 cups all-purpose flour

DIRECTIONS:
1.Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Lightly grease one medium size cake pan.
2.In a large saucepan boil the raisin with the water for 10 minutes.Add the butter or margarine and let cool.
3.In the same pan add the flour, soda, salt, sugar, cinammon, nutmeg and chopped nuts (optional), mix well and pour batter into a lightly greased cake pan.
4.Bake at 350 degrees F (175 degrees C) for 45 minutes. Serves 8 to 12.

GOOD LUCK!!

Η σημερινή συνταγή είναι ένα πολύ εύκολο και υγιεινό κέικ από την Ναυσικά.



ΥΛΙΚΑ:

1 φλυτζάνι σταφίδες
2 φλυτζάνια νερό
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2  κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη
1 φλυτζάνι χοντροκομένο καρύδι
1 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρά μια μεσαίου μεγέθους φόρμα για κέικ.
2.Σε ένα μεγάλο σκεύος βράστε τις σταφίδες με το νερό για 10 λεπτά.Προσθέστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και αφήστε το να κρυώσει.
3.Στο ίδιο σκεύος προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά), ανακατέψτε καλά και ρίξτε τη ζύμη στη βουτυρωμένη φόρμα.
4.Ψήστε στους 175 βαθμους για 45 λεπτά. 8-12 μερίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!