Easy Truffles



Truffles from chocolate fridge cake by Angela from AngelaSweetGarden


Preparation-Execution Time: 25-30 minutes

Ingredients for 27-36 pieces:

225 gr of Digestive Biscuits
1 can sweet condensed milk
2 tablespoons of cocoa
1 small egg
70 g sugar
85 g melted butter
1 teaspoon instant coffee
1 shot of cognac
Vanilla
300 g chocolate sprinkles for coating
cupcake papers
parchment paper

Execution

A. For the fridge cake mix:

1) Break the biscuits by hand into small pieces and place in a large bowl.
2) Cut the butter in small pieces, put it in a saucepan and melt over low heat.
3) Remove from the fire before it melts completely to avoid burning. If there are whole pieces, stir it a little to melt.
4) In a large bowl, add the cocoa, sugar and melted butter and wisk them all together to unite the ingredients and make a smooth mixture.
5) Continue whisking adding the egg and cognac.
6) Add the crushed biscuits to the mixture
7) Mix with hands thoroughly the materials for at least 4 minutes, as if you were kneading, until all the biscuit pieces are covered with the mixture.
8) Place the mixture into the fridge for an hour to cool completely

B for the Truffles
9) Take small spoonfulls of the mixture and form them by hand into small truffles
10) Place each truffle on the parchment paper
11) Pour the chocolate sprinkles in a bowl.
12) Take each truffle and roll it on the sprinkles untill it's completely covered.
13) Place each truffle on a cupcake paper and then refridgerate them for 1-3 hours

They can be kept in the fridge for up to 1 week.

GOOD LUCK!


Τρουφάκια από μωσαϊκο από την Αντζελα του AngelaSweetGarden
  
Προετοιμασια-Παρασκευή 25-30 Λεπτα (χωρίς την αναμονή για να κρυώσει το μείγμα)

Υλικά για 27-36 κομμάτια:
2 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ των 225 g
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 μικρό αυγό
70 g ζάχαρη άχνη
85 g λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίο καφέ
1 σφηνάκι κονιάκ
Βανίλια
300 g τρούφα για επικάλυψη
Χαρτακια για τρουφάκια
Ένα κομμάτι λαδόκολλα

Εκτέλεση 

Α. Το Μωσαϊκο:

1) Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2) Κόβουμε σε κομμάτια το βούτυρο, το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει, σε χαμηλή φωτιά.
3) Το κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν λιώσει ολόκληρη η ποσότητα. Για να μην καεί. Θα έχουν μείνει ολόκληρα κομμάτια που θα λιώσουν από τη θερμοκρασία του λιωμένου βουτύρου. Ανακατεύουμε και λίγο για να βοηθήσουμε.
4) Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα λείο μείγμα.
5) Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τα αυγά και το κονιάκ.
6) Όταν έχουν ενωθεί πάλι όλα τα υλικά, αδειάζουμε μέσα σε αυτό το μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα.
7) Ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά τα υλικά, τουλάχιστον για 4 λεπτά, σαν να τα ζυμώνουμε, μέχρι όλα τα κομμάτια του μπισκότου να έχουν καλυφθεί με το μείγμα.
8) Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να παγώσει το μείγμα και να πλάθεται.

Β. Τα τρουφάκια:
9) Με τις παλάμες μας παίρνουμε από το μείγμα μικρές ποσότητες (όσο για ένα κεφτεδάκι) και πλάθουμε μπαλάκια.
10) Καθένα που φτιάχνουμε, το ακουμπάμε στη λαδόκολλα.
11) Όταν τελειώσουμε με τα μπαλάκια, αδειάζουμε την τρούφα σε ένα μπολ.
12) Παίρνουμε ένα ένα τα μπαλάκια, τα κυλάμε στην τρούφα για να καλυφθούν ολόκληρα και τα πιέζουμε λίγο για να κολλήσει καλά η τρούφα πάνω τους.
13) Τα βάζουμε μέσα στα καραμελόχαρτα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για μια βδομάδα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!