Onion Tart by Dafni


Onion Tart by Dafni from Lacravateduchien



Materials for the dough

 250gr all purpose flour
 150gr butter (cold,cut in cubes)
 25gr sugar
 1 egg
 1 pinch of salt

Materials for the stuffing

 1-2 garlic cloves
 ½ kg Scallions
 1 medium sized onion
 15-20 pieces of bacon
 1 pack of mushrooms
 2 egg yolks
 250gr milk cream
 150gr mozzarella
 Salt, Pepper

On a clean surface, we make a flour mountain with a hole in the middle. On the sides we place the butter cubes and inside the hole we place the eggs, sugar and salt. We mix them together with our hands and knead  it until it becomes a soft dough that doesn’t stick. We turn it to a ball of dough, wrap it in gelatin and place it in the fridge it for an hour or so.
Be sure to knead it fast so because the butter must remain cold.


Butter up your pan and add flour it thoroughly.

Heat the oven to 280°C
Chop the scallions, garlic, mushrooms and bacon. Sauté them in heated oil until tender. Season them with salt and pepper according to test. Drain them and let them rest.

Place the dough on a floured surface pat it with your hands and then using the rolling pin roll it in a round shape approximately  5mm thick and 3-4 cm wider than the pan. Place the pan upside down on top of the dough and cut 2-3 cm from the rim of the pan. Carefully place the dough in the pan and even it out with your hands. Cut any excess from the sides. 

Fill the pan with beans or rice and bake it for 30 minutes in 180°C


In a mixer, blend the egg yolks and cream. Pour the mixture on the sauté vegetables, adding some mozzarella and mix it well. Taste it to see if it needs seasoning.


Remove the pie crust from the oven and remove the beans (you can save them in a jar for future pies). Scrape the vegetable mixture in and pat it with a spoon to bring the cream on top. Sprinkle it with the rest of the cheese and bake it for 30 more minutes in 180°C

Let it cool down for half and hour and the dig in!
Instead of scallions you can use leeks.






Κρεμμυδόπιτα από την Δάφνη του Lacravateduchien
Υλικά για τη ζύμη
    250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    150γρ βούτυρο (κομμένο σε κύβους και πολύ παγωμένο)
    25γρ ζάχαρη
    1 αυγό
    1 πρέζα αλάτι
 

Υλικά για τη γέμιση
    1-2 σκελίδες σκόρδο
    1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
    1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
    1 πακέτο μανιτάρια
    15-20 φέτες μπέικον
    2 κρόκοι αυγών
    250γρ κρέμα γάλακτος
    150γρ μοτσαρέλα
    αλάτι

    πιπέρι

Εκτέλεση
πάνω σε έναν καθαρό πάγκο βάζουμε το αλεύρι σε βουναλάκι και κάνουμε στη μέση μια γούβα. Βάζουμε γύρο γύρο τα κομμάτια το βούτυρο και μέσα στη γούβα το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε σε ζελατίνα και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και το μπέικον. Τα σοτάρουμε σε κάυτο λάδι και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε τη ζύμη και σε αλευρωμένη επιφάνια την ανοίγουμε πρώτα με τα χέρια και μετά με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα. Πρέπει να έχει πάχος περίπου μισό χιλιοστό ή λίγο παραπάνω και σε μέγεθος να είναι 3-4 εκατοστά πιο μεγάλη από το ταψί. Τοποθετούμε το ταψί πάνω στη ζύμη ανάποδα και κόβουμε τη ζύμη 2-3 εκάτοστά πιο έξω. Απλώνουμε (με προσοχή να μην σπάσει) τη ζύμη μέσα στο ταψί, στρώνουμε καλά και τα τοιχώματα και κόβουμε ό,τι περισσεύει. Γεμίζουμε το ταψί με φασόλια ή ρίζι και την ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.

Αντί για φασόλια ή ρύζι μπορούμε να κάνουμε τρυπούλες με ένα πιρούνι.

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την κρέμα. Ρίχνουμε το μείγμα στα σοταρισμένα λαχανικά, προσθέτουμε και την μοτσαρέλα (όχι όλη )και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και αφαιρούμε το ρύζι. Βάζουμε μέσα τη γέμιση και την πατάμε με το χέρι να ανέβει η κρέμα πάνω. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για κανά μισάωρο και μετά ορμάμε!
Αντί για φρέσκα κρεμμυδάκια μπορούμε να βάλουμε πράσα.